Waarom we geen hulp vragen

Waarom we geen hulp vragen

maart 2, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


les geleerd
Ja maar …

Toen ik opgroeide, waren de dingen anders. We wisten niet van ADHD. Het werd niet eens ADHD genoemd.

Toen ik opgroeide waren er geen medicijnen voor. Welnu, dat was zo, maar ze waren niet voorgeschreven omdat de stoornis in de voorgaande decennia in prelude werd bestudeerd om te worden gedefinieerd.

Toen ik opgroeide, wist niemand wat ik met me moest doen. Nu is dat alles veranderd.

Leugens!

Ja. Die laatste verklaring is leugens.

Twee leugens, in feite.

De eerste leugen?

De eerste leugen was dat niemand wist wat te doen met mij. En dat komt omdat mijn Oma naast de deur de voogdij had over mijn dagen.

En wie was oma? Ze was een gepensioneerde onderwijzeres en ik moet aannemen dat het een van de goeden was. Ze had het mijn moeder geleerd en toen had ze het me geleerd.

En we hadden veel dingen gemeen, mijn moeder en ik, dingen zoals moeten worden uitgedaagd.

Oma’s uitdagingen …

Ik vermoed dat mijn opa niet ongelijk was, maar zoals ik al zei, ADHD was in die tijd onbekend. Dus dit was waarschijnlijk mijn erfelijke weg naar de voorouders.

Wij waren de avonturiers, de ontdekkingsreizigers, degenen die ons beste werk deden toen we werden uitgedaagd door de kansen en de omstandigheden.

En mijn oma moet de uitdaging hebben gehad om studenten zoals ik en mijn moeder een paar keer in haar lange en legendarische carrière als onderwijzeres te doceren, want ze wist hoe ze ons moest uitdagen om te slagen en we hielden van haar voor die uitdagingen.

En de tweede leugen?

De tweede leugen is het idee dat al die dingen zijn veranderd.

Ik heb onlangs enkele opmerkingen gelezen over hoe, wanneer een kind met ADHD te maken krijgt met een onvermogen om te doen wat een eenvoudige taak lijkt vanwege hun onvermogen om hun frontale kwab te laten functioneren, het probleem vaak op een negatieve manier wordt opgelost.

Omdat het kind is geobserveerd met het doen van slimme en ingewikkelde dingen, wordt aangenomen dat ze de taak daadwerkelijk kunnen volbrengen, dus vaak zal de leraar of ouder negatieve druk uitoefenen in de vorm van schelden of straffen. Het kind, verward en in de war door deze ogenschijnlijk oneerlijke situatie, zal een golf van adrenaline ervaren die wordt veroorzaakt door de emotionele verwarring, angst en mogelijk zelfs opgeheven woede over de oneerlijkheid.

Adrenaline is nu …

Dat klopt, een stimulerend middel. En die stimulans zal de hersenen van het kind laten functioneren op een niveau vergelijkbaar met het NT-brein voor een korte tijd, lang genoeg om de situatie op te lossen die ze voorheen niet konden oplossen.

Dus het eindresultaat is dit, het eerste probleem wordt opgelost en iedereen is blij. En lessen worden geleerd.

Maar welke lessen?

De ouder of de leraar leert dat als ze agressief straffen of schelden ze ADHD kunnen corrigeren. Maar de ouder of leerkracht gelooft ook dat, nu ze de student hebben laten zien dat ze daadwerkelijk kunnen doen wat ze zeiden dat ze niet eerder konden, het kind minder waarschijnlijk zal beweren dat hij niet in staat is.

En verrassend genoeg heeft het kind de slechtere lessen geleerd.

Het kind heeft geleerd dat het oplossen van problemen paniek of angst vereist. Ze hebben geleerd dat het niet acceptabel is om onvermogen te claimen. Ze hebben geleerd dat vechten of vluchten de enige manier is om dingen voor elkaar te krijgen, dus je kunt ze het beste laten staan ​​tot er paniek ontstaat om ze af te maken.

Nu … hoe lang duurt het voordat een kind met ADHD leert niet om hulp te vragen?


CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Lees meer