Waarom ik graag dingen heb en Marie Kondo niet nodig heeft om het me anders te vertellen.

Waarom ik graag dingen heb en Marie Kondo niet nodig heeft om het me anders te vertellen.

maart 7, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


“Er is zoveel, het weegt de auto!”

‘Waarom zou je dat meenemen naar de universiteit? Ik heb niet zoveel dingen meegenomen naar de universiteit! ‘

Verhuizen van New Mexico naar Washington om naar de universiteit te gaan was niet helemaal de ervaring die ik me had voorgesteld. Ik heb ongeveer alles wat ik in mijn tienerjaren ooit had verworven en alles in één auto gepropt gehouden, me met succes in de steek gelaten.

Toen ik reisde,   Ik zou souvenirs kopen en ze mee naar huis slepen.

“Je koffer is zo zwaar!” Ik hoorde die opmerking bij elke stap, elke keer als ik reisde. En ik ben het ermee eens, dat het behoorlijk omslachtig was om met zoveel spullen terug te vliegen over de Stille Oceaan. Okay, ik had die reuzekop Stitch waarschijnlijk niet nodig, dat beveiliging op de luchthaven een groot probleem was (ik heb het trouwens nog steeds trouwens).

Toen ik op de universiteit zat, stuurde mijn moeder me het welbekende boek van Marie Kondo, The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing . Ik lees het hele ding binnen een week, downgrading terwijl ik lees. Onlangs heb ik ook een paar afleveringen van haar serie “Tidying Up with Marie Kondo” op Netflix bekeken. Haar leringen brengen me nog steeds in de stemming om een ​​materiële zuivering te ondergaan.

Kondo suggereert sterk dat we alles loslaten dat geen vreugde opwekt. Als het vreugde opwekt, respecteer het en leg het op een stapel om het later te organiseren. Als dat niet zo is, bedank het voor wat voor vreugde het je heeft gegeven en leg het op een andere stapel om van te ontdoen.

Haar methode is slim verslavend – ik wilde eigenlijk van bijna alles af. Het heeft veel zin om ongebruikte of ondergewaardeerde objecten voldoende te respecteren om ze te laten gaan.

Het is ook niet nodig om spijt te hebben van een materiële zuivering. Bijna iedereen kan hiervan af en toe profiteren. Het brengt een nieuwe, opbeurende energie om netjes gereinigd en netjes een ruimte te hebben.

Maar ik besefte dat er één probleem mee was: jammer. De oorzaak van het probleem is wanneer we dingen uit schaamte verwijderen. Ik had het gevoel dat ik me gedeeltelijk schaamde voor de minimalistische levensstijl .

Sommige dingen die we bezitten, wekken geen vreugde op omdat ons wordt verteld dat dit niet de bedoeling is. Een ding kan “te kinderachtig” zijn voor onze leeftijd, een andere “te ouderwets”. Onze ouders kunnen ons aansporen om volwassen te worden en meer volwassen hobby’s aan te nemen of mooiere kleding te dragen.

Als je er diep over nadenkt, realiseer je je misschien hoe goed onze dingen aan onze identiteit kunnen worden gekoppeld. Toen ik mijn onlangs ” KonMaried ” -kamer binnenliep , dacht ik na: waar zijn mijn kindertijd hobby’s en interesses gebleven ? Wilde ik ze echt opgeven? De ruimte voelde zo saai en leeg. Ik had het gevoel dat ik een deel van mezelf had opgegeven waar ik echt van hield.

Houdt het onderhouden van een volwassen façade van minimalisme ons in staat trouw te blijven aan onszelf?

Hier zijn drie nadelen aan onszelf en anderen in extreem minimalisme:

1. Laten we eerlijk zijn, het kan saai zijn als we niet houden waar we echt van houden.

Als we dingen opgeven die een deel van onszelf zijn uit schaamte of verlegenheid, dan zouden we een stap terug doen om onszelf te accepteren. Dit zal geen echt geluk brengen. Kijkend naar mensen die materiële dingen hebben die ze leuk vinden onder zo’n negatief licht – het kan hen schamen uit het ontwikkelen van hun passies tot hun volle potentieel.

2. Het kan eigenlijk meer angst en verveling veroorzaken als we niets hebben.

De meesten van ons zijn afhankelijk van objecten om onze gedachten bezig te houden en angst te verminderen. Velen van ons kunnen begrijpen dat ze zich overgeven aan materiële dingen om ons bezig te houden. Maar sommigen van ons kunnen eigenlijk dingen gebruiken om het welzijn te verbeteren, zoals mensen die hun aandachtsstoornissen willen beheren.

Het is aanzienlijk gezonder om coping-strategieën te hebben voor het beheersen van ADHD of ADD dan afhankelijk van de medicatie om te focussen. Het stigma dat we rond het materialisme dragen, kan schadelijk zijn voor iedereen die dat ‘iets’ echt nodig heeft om zichzelf in beweging te houden. Het is het verschil tussen constant afgeleid worden en kunnen focussen met behulp van externe dingen.

Hoewel ik niet uit persoonlijke ervaring kan spreken, kan het nuttig zijn voor sommige (niet alle) mensen met aandachtstoornissen om met iets te knoeien, zoals de stereotiepe fidget-spinner of een ander stuk speelgoed of een puzzel. Het kan vreemd zijn voor anderen om iemand voorbij een bepaalde leeftijd aan een stuk speelgoed te zien hangen, maar dit kan er feitelijk toe bijdragen dat een overactieve geest bezet blijft, zodat de persoon zich kan concentreren en veel waarschijnlijker zijn taak behoudt.

3. Het is niet altijd haalbaar.

We hebben een bepaald aantal dingen nodig om te functioneren in de moderne maatschappij en onze hobby’s, interesses en passies na te streven. Leven in de moderne wereld, we zullen nooit echte minimalisten zijn.

Door naar onze individuele situaties te kijken, kunnen we bepalen wat en wat we niet moeten onthouden. Het is gewoon een kwestie van oefenen. Als je een voorwerp weggeeft, geef je het op zijn minst een kans op een nieuw leven. Als je het hebt bewaard, zorg er dan voor dat het echt gewenst is. En als je het wilt, maar er iets over voelt om het te houden, bedenk dan of iets je er slecht over heeft gemaakt, en laat dat gevoel los voordat je het object zelf verwijdert.

Gelukkig, zoals Kondo vermeldt, als je het echt wilt, zul je moeite doen om het terug te krijgen.

Zodat we onze woonruimtes naar hartenlust vrij kunnen voelen, zolang we de emoties en situaties van onszelf en anderen respecteren.


CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Lees meer