vraag de lezers: hoe te slagen op het werk als je niet neurotypisch bent

vraag de lezers: hoe te slagen op het werk als je niet neurotypisch bent

april 3, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


 • MuseumChick

  Ik heb een leerstoornis die ik in de loop der jaren heel hard heb gewerkt. YMMV, maar ik denk dat een van de beste dingen die je kunt doen, een discussie met je manager / HR is, ervan uitgaande dat ze natuurlijk redelijk zijn en niet een van die vreselijke bazen die we hier zien. Zelfs als je op dat moment geen accommodaties nodig hebt, opent het die discussie voor wat / als je ze nodig hebt.

   1. MuseumChick

    Oh dat is echt een goed punt. Ik denk dat ik veel geluk heb gehad, dat elke baas waarmee ik dit heb gedaan ondersteunend is geweest zonder gewoon alles te zien wat ik doe door de lens van ‘leerstoornis’. Ik hoop dat andere klokkenluiders hun verhalen vertellen.

    1. Cobol

     Ik heb ADHD en eerlijk gezegd is het alleen maar positief geweest. Dat betekent niet dat het altijd helpt. Meestal niet, omdat veel mensen gewoon niet begrijpen hoe iemand met ADHD functioneel anders is. In dat geval hoeft u alleen maar te handelen, maar dat zou hetzelfde zijn als u niets zou zeggen.

     Allison’s punt dat het een potentieel nadeel is … Eerlijk gezegd moet alles wat ik verkeerd doe, lijken te zijn als gevolg van ADHD. Dat betekent niet dat het een excuus is, maar werken aan het overwinnen van ADHD is verreweg het belangrijkste voor mij om professioneel succesvol te zijn.

     1. Vraag een auteur van een managementpost

      alles wat ik verkeerd doe, moet gezien worden als een gevolg van ADHD

      Hmmm. Daar kan ik het niet mee eens zijn. Maar wat nog belangrijker is – de reden dat openbaarmaking een afschrikmiddel kan zijn, is omdat * iedereen * momenten van vergane aandacht of desorganisatie kan hebben, en jij hebt recht op hetzelfde bedrag als iemand anders zonder je baas te laten denken, “aggh, Jane kan gewoon niet vertrouwd worden om het samen te krijgen. ‘

      1. Mijn kool !!

       Daarentegen wil ik liever dat mijn baas tegen me zegt: “Hé, je bent de laatste tijd behoorlijk gedesorganiseerd, ik denk dat je je copingstrategieën opnieuw moet bekijken” in plaats van stil te denken “Man, kool kan het gewoon niet samen brengen.”

       1. Vraag een auteur van een managementpost

        Natuurlijk, natuurlijk. Maar neurotypische mensen snijden wat speling bij incidentele desorganisatie. Mijn punt is dat als je ADHD hebt, je recht hebt op diezelfde sporadische verslapping in plaats van dat het wordt gezien als een teken dat je ADHD elke keer problemen veroorzaakt.

        1. Mijn kool !!

         Natuurlijk, maar het is veel waarschijnlijker een serieus probleem als ik geen context geef voor chronische problemen. Het is een beetje alsof – iedereen dagen heeft waar ze werk missen voor een verkoudheid. Mensen met chronische ziekten moeten zich soms ook ziek melden voor een verkoudheid. Maar ze zullen waarschijnlijk ook ziektijd moeten gebruiken om hun omstandigheden te beheersen. Als ze hun chronische toestand niet onthullen, vraagt ​​hun baas zich eerder af of ze ziekteverlof misbruiken, terwijl ze eerder geneigd zijn om voor meerdere ziektedagen verslaafd te zijn als ze dit onthullen.

        2. Cobol

         Het is jouw site, dus ik wil niet ruzie maken, maar ik denk dat het een verschil is tussen ADHD ervaren en observeren. Mijn ADHD is alomtegenwoordig.
         Omdat het minder voor de hand ligt, denk ik dat mensen vergeten dat het een neurale aandoening is. Voor mij is dit het equivalent van het niet bekendmaken van dyslexie omdat neurotypische mensen de kans krijgen om af en toe iets te missen dat in een e-mail is geschreven.

        3. Oh nee

         Akkoord. Als iemand met zowel ADHD (niet bekendgemaakt) als fysieke beperkingen (onthuld), is het voor mij heel duidelijk het verschil. Eventuele problemen veroorzaakt door mijn bekendgemaakte lichamelijke handicaps worden vaak omkaderd als A Thing, en / of vragen om een ​​Do We Need om uw accommodatie-gesprekken opnieuw te bekijken.

         Aan de andere kant worden problemen veroorzaakt door mijn niet-openbaar gemaakte ADHD vaker gezien als een “off-day”, en ik ben over het algemeen meer verslaafd aan die omdat ze gezien worden als een incidenteel iets dan nog een ander voorbeeld van een beperking die interfereert met mijn werk. Dergelijke problemen worden niet op dezelfde manier bijgehouden of geteld door anderen.

        4. BananaPants

         Ik ben het met Alison eens met deze. Ik heb ADHD en heb het daarom om deze reden niet op de werkplek bekendgemaakt. Niemand is perfect op zijn werk en als ik af en toe een foutje maak, wil ik niet dat mijn baas aanneemt dat het komt door mijn ADHD.

        5. madge

         Ik denk dat er ook de ongelukkige realiteit is dat er veel overheersen stereotypen en misvattingen over ADHD (of een andere neurodivergentie), dus onthullen houdt het risico in dat mensen je via die lenzen zullen interpreteren, ongeacht wat je hen vertelt over je individuele ervaring. Het is dus niet alleen dat ze elke fout aan je ADHD kunnen toeschrijven, maar dat ze andere negatieve veronderstellingen over jou kunnen maken.

        6. AnnaBananna

         Ik ben ook iemand die uiteindelijk, in mijn huidige rol, mijn ADHD voor het eerst in mijn carrière aan mijn baas openbaarde (ik zit in mijn 12e jaar na het college van professioneel werk). Ik denk dat mijn strategie heel goed voor me werkte, die wachtte tot ze werd vrijgegeven tot na een jaar * Rockstar * -resultaten. Dit heeft twee dingen voor me gedaan. Ten eerste, het toonde leiderschap dat als dingen uitstekend zijn, ik uitstekend kan zijn, wat betekent dat ik genoeg kapitaal bij zich had dat ik het voordeel van de twijfel in de toekomst zou krijgen. Ten tweede, het bracht een andere laag met de broodnodige structuur / verantwoordelijkheid in het kader van mijn rol. Effect: wanneer ik zeg dat ik iets nodig heb (harde deadlines, expliciete instructies, meer tijd, enz.), Begrijpt mijn baas waarom het zo belangrijk is en weet dat ik het zo goed mogelijk zal leveren. Mijn 1X1s zijn nu uitgerust met statusupdates (tot de N-de graad), inclusief hem waarin hij vraagt ​​waar hij me het best kan ondersteunen tijdens het voltooien van projecten. Super gunstig.

         Dat gezegd hebbende, nam ik dit niet mee naar HR voor huisvesting, vooral omdat ik niet echt het gevoel had dat ik het nodig had nadat mijn baas en ik ons ​​systeem hadden uitgewerkt.

        7. AnnaBananna

         ps. Ik was ook in staat om dat eerste jaar te gebruiken om hem beter te leren kennen en te bepalen of hij empathisch kon zijn voor mijn status. Mijn vorige baas? GEEN MANIER zou ik hebben onthuld, omdat ze het als een excuus had genomen om op haar dubbeltje rond te draaien, niet als een ‘hey, misschien heb ik een beetje meer structuur nodig dan je gemiddelde beer’.

        8. ADHDPerfectionist

         Ik zal nooit mijn ADHD op het werk onthullen. Ik ben buitengewoon goed presterende maar ik heb nog steeds het gevoel dat het de mening van mensen over mij kleurt. Ik wil niet dat mijn lullen worden toegeschreven aan ADHD. Ik heb het gevoel dat mensen je niet langer als een gelijke zien als ze weten dat je ADHD hebt en verwachten dat je het verknoeit, zelfs als je ze geen reden geeft.

      2. BRR

       Ik heb ADHD en dat is mijn mening. Ik denk dat Cobol een interessante kijk heeft en het zou naar mijn mening in een zeer ideale omgeving kunnen werken. Ik heb het gevoel dat het “geen aandacht heeft voor detail”, een standaardkwaliteit voor mij en dat ik alleen met moeite georganiseerd kon worden.

       1. BRR

        Een andere manier om dit te zeggen is dat ik niet wil dat mensen denken dat ik een genetische aanleg heb voor het maken van fouten als gevolg van een onvermogen om te focussen. Dat mijn medische toestand een slechte werkpersoon zou zijn.

        1. Cobol

         Ik snap het. In mijn geval heb ik tenminste een genetische aanleg voor fouten (of eigenlijk val ik achter waardoor ik niet genoeg tijd doorbreng om mijn fouten te vangen).

         Wat ik denk dat gaat naar het belangrijker punt van zelfs twee mensen met ADHD (of echt een probleem) kan vinden dat volledig tegenovergestelde benaderingen het beste voor hen werken.

        2. BRR

         @Cobol Ik denk dat dat de ultieme afhaalmaaltijd is. Verschillende benaderingen voor verschillende mensen. Deze thread is zo prachtig om te zien wat voor iedereen werkt en geeft me een hoop dingen om te proberen. En dit omvat onthulling aan een manager, collega’s, HR, etc.

      3. Zillah

       Alison, ik ben er echt dol op dat we deze thread gebruiken, maar deze opmerking maakt me ongemakkelijk. Het is redelijk om te zeggen dat iedereen het verdient om soms wat speling te krijgen, maar het is niet echt aan jou om het oneens te zijn met wat iemand zegt dat ze het verknallen. Ik onthul niet altijd, maar ik ben het met Cobol eens – vrijwel alles wat ik ooit verkeerd heb gedaan op het werk is gerelateerd aan mijn ADHD.

       1. animaniactoo

        Ik denk dat je het punt mist dat Alison aan het maken is – ja, het kan in werkelijkheid een functie van de ADHD zijn.

        Maar voor een manager om alles te zien wat een werknemer via die lens doet, verdwijnt de factor normale menselijke fout die de meeste mensen hebben. De toelage en speelruimte die mensen ervoor krijgen.

        Dus – verkloot u hetzelfde bedrag of iets meer dan de gemiddelde werknemer? Zo ja, waarom zou een manager die fouten dan gerelateerd aan de ADHD moeten zien in plaats van normale menselijke fouten? Zal het uiteindelijk een vooroordeel tegen u creëren als iets dat niet kan worden overwonnen wanneer het in werkelijkheid niet significant anders is dan de rest van uw collega’s?

        Ik heb selectief mijn eigen bipolaire diagnose onthuld (het is een vreemde en een waarvan ik me niet langer zeker weet dat deze correct is op basis van een aandoening die vorig jaar aan het licht kwam) op basis van het feit of ik het gevoel had dat een manager sympathiek kon zijn zonder vast te houden het tegen mij (bewust of onbewust) of het bekijken van al mijn acties door de lens van die diagnose. Als ik niet had gedacht dat ze het konden, heb ik het nooit opgevoed. Zelfs toen ik aan het worstelen was, was het ding om te doen, te zeggen: “Ik erken dat ik dit probleem heb *. Ik doe XYZ om te proberen het samen te krijgen. “Omdat dat hen laat zien dat ik weet dat het symptoom optreedt, en ik probeer het aan te pakken – wat uiteindelijk is wat ze echt moeten weten, tenzij ik officieel solliciteer voor handicap accommodatie van een soort.

        * Waar kwestie = symptoom van hoofdprobleem.

        1. Vraag een auteur van een managementpost

         Rechts. Iedereen verknoeit een aantal dingen. Ik kan de logica niet zien om te zeggen dat elke afzonderlijke fout gemaakt door een persoon met ADHD voortkomt uit de ADHD, omdat dit betekent dat ze zonder de ADHD onberispelijke mensen zouden zijn? Natuurlijk niet. (Ik woon met iemand met ADHD en ik heb er alle vertrouwen in dat hij niet vlekkeloos zou zijn, zelfs zonder de ADHD, en dat zeg ik met grote genegenheid.) Hoe dan ook, ik denk dat dit meer theoretisch dan praktisch is, dus ik weet niet dat we het nodig hebben om het op te lossen, en misschien mis ik wat Cobol oorspronkelijk bedoelde.

        2. Theepot-marketeer

         > het is een vreemde en een waarvan ik niet langer zeker weet dat het juist is, gebaseerd op een toestand die vorig jaar aan het licht kwam

         Ik wil hier niet over in discussie gaan, omdat het een beetje van het onderwerp is en ik wil niet dat je meer details deelt, maar ik kwam erachter dat een therapeutvriend blijkbaar veel mensen (meestal vrouwen) hebben gediagnosticeerd met bipolaire wanneer ze daadwerkelijk angst hebben. Ik heb geen idee of dit je helpt en negeer dit als dat niet zo is, maar misschien kan deze informatie op een dag iemand helpen de behandeling te krijgen die ze nodig hebben en niet tientallen jaren te lijden.

        3. Zillah

         Ik zeg niet dat ik perfect zou zijn zonder mijn ADHD, maar mijn ADHD legt wegblokkades op die ervoor zorgen dat die andere onvolkomenheden zichzelf niet tonen, vooral niet op het werk … en ik hou echt niet van iemand die tegen mij of anderen zegt dat die geleefde ervaring is niet correct.

         Als een onvolmaakte analogie: als ik geen auto heb, kan ik daarom geen plaatsen bereiken waar ik een auto moet gebruiken. Als ik een auto had, zou de auto die onderhoud nodig heeft of tegen het verkeer botst, de belemmering zijn, omdat het hebben van een auto niet alles soepel laat verlopen … maar als ik in de eerste plaats geen auto heb, zou het belachelijk om het verkeer de schuld te geven van het feit dat ik niet in staat was ergens naartoe te gaan.

         Dat is niet de ervaring van iedereen, maar in een bericht over hoe we omgaan met dit soort dingen, voelde de opmerking gewoon minimaliseren.

        4. Zillah

         Ook – en verontschuldigingen als iemand anders op mijn laatste opmerking reageert voordat ik het doe en het lijkt alsof ik ze negeer – dat betekent niet altijd dat ik het altijd onthul, omdat er absoluut een stigma is. Maar de ADHD is zo, zo doordringend en problematisch voor mijn dagelijks functioneren dat het de oorzaak is voor de meeste dingen, ongeacht of ik het onthul.

        5. Vraag een auteur van een managementpost

         Ik begrijp wat je zegt en ik verontschuldig me dat ik ongevoelig ben tegengekomen.

         Ik denk aan dingen als, je hebt iets geschreven dat niet de juiste toon had voor het publiek waarvoor het bedoeld was. Misschien is het dat je die informatie niet hebt verwerkt toen deze aan je werd gegeven, of misschien dat je gewoon nog nooit eerder voor dat publiek hebt geschreven en niet wist hoe je het moest doen, of dat je misschien geen sterke schrijver bent in algemeen, of misschien heb je het heel moeilijk om in die bepaalde stem te schrijven … enzovoort. Ik had niet gedacht dat al die mensen verbonden waren met ADHD (hoewel ik open sta om te horen dat ik het mis heb!). Maar ik stop nu met het ontsporen van een bericht dat bedoeld is om mensen te helpen!

        6. Zillah

         Heel erg bedankt voor de verontschuldiging – ik waardeer je openheid hier echt.

         Ter verduidelijking – ik denk dat dit voor mij niet helemaal de lijst is die ik zou gebruiken, in die zin dat de voorbeelden die u gebruikt meer dingen zijn waarvan ik niet weet hoe ik ze moet doen dan fouten die ik maak. Als ik iets zou schrijven dat bijvoorbeeld niet de juiste toon had, zou ik dat niet per se als een fout zien – het zou gewoon een vaardigheid kunnen zijn die ik niet had. Ik heb niets verkeerd gedaan (wat niet noodzakelijk betekent dat het geen probleem is, maar het is een ander soort probleem – een analogie die ik kan bedenken is hoe iemand die fout is niet noodzakelijk wil zeggen dat ze loog).

         Wanneer ik echter een fout maak of iets verkeerd doe , iets dat ik wel of niet moet doen , maar dat ik heb verknoeid, is dat bijna altijd op de ADHD (vooral rond het functioneren van de leidinggevende). Het zijn vaak fouten die neurotypische mensen maken, maar er is een andere oorzaak, en die context maakt echt verschil. (Omdat ik de analogieën overboord gooi – iedereen eet iets dat soms niet met ze overeenkomt, maar ziek worden door voedselvergiftiging heeft eenmaal een heel andere context dan ziek worden wanneer je tarwe eet.)

        7. Zillah

         Ik denk dat het waarschijnlijk is! Terwijl ik erover nadenk, hebben mijn persoonlijke ervaringen als iemand die ADHD heeft ook echt een grote invloed gehad op de manier waarop ik het woord “fout” definieer – voor mij, “fout” = “fout” = “waarom kan je niet gewoon” = “Het is niet zo moeilijk.” Ik kan hetIk denk niet aan een tijd dat “verkeerd” neutraal werd gebruikt om gewoon naar dingen te verwijzen die kunnen worden verbeterd of dingen die ik moest leren. Niet iedereen met ADHD heeft die ervaring, natuurlijk, en “verkeerd” kan zeker in die neutrale context worden gebruikt – maar het komt er nooit voor mij, omdat ik altijd de gemakkelijke dingen opschroef. P>

         (Dat is eigenlijk een heel goed voorbeeld van context-dingen die ik probeerde te bereiken!) p> Section> Article> Li>

        8. img> animaniactoo b> cite> header>

         @ Teapot Marketer – waardeer de uitkijk. Het is op een hele andere schaal dan dat … mijn stoornis heeft altijd gewerkt in energietoestanden, en er lijken een aantal van de gerelateerde BP-gedragingen in het spel te zijn. Meestal heb ik voor een groot deel van mijn leven teveel energie gehad of niet genoeg energie. Maar ik kan verdrietig / overstuur zijn terwijl ik aan de hoge kant ben, en in een gelukkige bui terwijl ik aan de lage kant ben, dus het is altijd gezien als een exclusief energietoestand. P>

         Vorig jaar kreeg ik de diagnose stille migraine te hebben * – die stukken van dezelfde cyclus kan maken als een vrij energieke persoon op een paar dagen en een complete crash en gebrek aan energie de volgende dag. De episodes van dissociatie die ik heb, zijn mogelijk actieve migraine-episodes geweest. De stille migraine verklaart niet alles (zoals sommige impulsbeheersingsgedrag), maar genoeg om de oorspronkelijke BP-diagnose in vraag te stellen … dingen die onderzocht moeten worden als ik meer tijd / energie heb. P>

         * eigenlijk is het een migraine met alle symptomen BEHALVE i> de hoofdpijn die zegt dat het een migraine is. p> Section> Article> Li> Ol> Li>

        9. img> LadyofLasers b> cite> header >

         Ik denk dat het voor mij echt moeilijk is om te zeggen wat individuele acties zijn vanwege mijn ADHD. Het is zeker een oorzaak van een trend, maar geen een-op-één oorzaak voor individuele evenementen. P>

         Als ik geen ADHD had, maakte ik af en toe nog steeds fouten, en die fouten zijn niet speciaal voor mijn adhd, ik maak ze vaker wanneer ik mijn medicatie niet gebruik. Ik heb ook te maken met jarenlange geaccumuleerde angst waarvan ik weet dat deze een rol kan spelen, dus het is erg moeilijk om naar één specifieke wortel te wijzen. Is het ADHD, is het angstgevoelens, maakt het mijn ADHD erger? P> Section> Article> Li>

        10. img> JSPA b> cite> header >

         De mate van vastberadenheid die iemand met ADHD heeft op het werkproces, betekent dat “regelmatige onvoorzichtigheid” zelden doorkomt. Of om het anders te zeggen, of de ADHD het probleemmoment veroorzaakt of slechts toestaat – het is bijna altijd betrokken. Dat is mijn ervaring trouwens. Zoals wanneer golfers het hebben over ‘de gekken’. Experiënt / procedureel / fenomenologisch anders dan onachtzaamheid in de tuin – verscheidenheid. P> Section> Article>

         1. img> Susie b> cite> header >

          “Het niveau van vastberadenheid dat iemand met ADHD heeft op het werkproces, betekent dat” regelmatige onvoorzichtigheid “zelden doorkomt.” p>

          Ja, dit! Ik ben zo blij dat iemand anders dit begrijpt. P> Section> Article> Li> Ol> Li> Ol> Li>

         2. img> Bettly b> cite> header >

          Mijn ervaring is dat de baas eerder geneigd is te vergeten dat ik bijvoorbeeld waarschijnlijk niet elke minuut van een twee uur durende telefonische ontmoeting zal absorberen dan alles aan mijn ADHD toe te schrijven of me niet hetzelfde te snijden slap zouden ze iemand anders. p>

          In mijn vakgebied heb ik veel meer mensen gezien die bang zijn om bekend te worden en op PIP’s terechtkomen dan ik heb gezien dat mensen enige vorm van repercussies onthullen en zien. ADHD is * zo * vaak (het is ongeveer net zo gewoon als linkshandig zijn) en het is nu al bijna een generatie consequent in jongens gediagnosticeerd, dus de meeste mensen kennen iemand die het heeft en ik ben persoonlijk nooit gestigmatiseerd door het onthullen. p> Section> Article> Li> Ol> Li>

         3. img> MuseumChick b> cite> header >

          Cobol, dat is echt een interessant punt. Het kan bijna onmogelijk zijn om onderscheid te maken tussen “afgeleid omdat ADHD” van “afgeleid omdat ik een mens ben en mensen soms afgeleid”. Ik denk dat ik het zie als iemand met een fysieke beperking die moeite heeft om X fysieke taak te doen. Ja, valide mensen kunnen ook moeite hebben om van tijd tot tijd een X-taak te doen, maar wanneer je een fysieke beperking hebt, moet je je worsteling daar wel doorheen begrijpen. (Het spijt me dat dit een beetje gemeen voor me is, ik hoop dat ik mezelf goed heb uitgedrukt). P> Section> Article>

          1. img> Willekeurige obsessies b> cite> header>

           Het is de klassieker die ik kan ‘zien’ wat er mis is versus ‘Ik heb een scan van je hersens nodig om je’ raadsel ‘te geloven p> Section> Article> Li>

          2. img> Cobol b> cite> header >

           Ik begrijp het. In mijn geval heb ik tenminste een genetische aanleg voor fouten (of echt val ik achter waardoor ik niet genoeg tijd doorbreng om mijn fouten te vangen) p> Section> Article>

           1. img> Cobol b> cite> header >

            Dit ging in de verkeerde thread. Naar jouw punt heb ik veel mensen opgemerkt, vooral diegenen die goed zijn in afleiding, zien ADHD omdat ze af en toe moeite hebben om op te letten, en dat is het echt niet. P> Section> Article>

            1. img> Zillah b> cite> header>

             Ja – de problemen met het uitvoerende functioneren zijn veel problematischer dan focussen (wat meer komt en gaat, afhankelijk van wat ik aan het doen ben). p> Section> Article> Li> Ol> Li> Ol> Li> Ol> Li>

            2. img> My Cabbages !! b> cite> header>

             Ik kom hier op terug omdat het jeukt in mijn brein: p>

             Ik geef college en sta open voor mijn diagnose ADHD, ook voor mijn studenten, om een ​​paar redenen: p>

             – Veel mensen met ADHD doen het echt goed op de middelbare school, maar hebben niet de strategieën die nodig zijn voor onafhankelijk werk dat vereist is voor succes op de universiteit. Ik denk dat het onthullen van mijn eigen diagnose studenten helpt die misschien niet herkennen dat dit een probleem kan zijn, beseffen dat ze misschien niet alleen dom zijn – ze kunnen dit probleem zelf ook hebben. P>

             – Mijn hersens grijpen vaak niet naar het juiste woord en ik zal halverwege de lezing moeten stoppen om alle keuzes te doorlopen (patrimonium? spaarzaamheid? bitterheid? antimoon?) en ik geef mijn leerlingen liever context voor dat ze niet denken dat ik een idioot ben die niet kan praten. p>

             – Mijn hersens zullen me soms ook voor de gek houden door te denken dat ik iets heb uitgelegd dat ik niet heb, en ik wil dat mijn studenten het prettig vinden om me te onderbreken en te zeggen “hey, we hebben geen idee wat dat ding dat je zojuist zei is .” p>

             Ik begrijp wel dat mijn werk een heel andere situatie is dan die van anderen en veel plaatsen waar openbaarmaking een serieus nadeel zou kunnen zijn. p> Section> Article>

             1. img> Cobol b> cite> header >

              Alles wat u zei, is waar voor mij. Eerlijk gezegd denk ik dat het laatste punt gerelateerd is aan een sterkte van ADHD. Ik ben geneigd te vergeten dat de meeste mensen niet zoveel over elk onderwerp nadenken als ik, en dingen over te slaan waarvan ik veronderstel dat iedereen het weet p> Section> Article> Li>

             2. img> Chalupa Batman b> cite> header>

              Academisch adviseur hier, en ik zie zeker de kloof die u noemde met uw eerste punt in studenten die ADHD aan mij bekendmaken. Ik heb meerdere studenten gehad die hun ADHD alleen aan mij bekendmaakten omdat niets wat ze hebben geprobeerd heeft gewerkt en ze zijn officieel Out of Ideas. Het is niet dat ze niet in staat zijn, het is meer dat ze heel hard hebben gewerkt om het spel op de middelbare school te leren spelen, en dan verschijnt de universiteit en verandert ze alle regels. Als we eenmaal het speelveld hebben genivelleerd, meestal met een soort accommodatie voor mensen met een beperking, hebben ze de ruimte die ze nodig hebben om de nieuwe regels te leren. Ik zou graag zien dat middelbare scholen beter aansluiten bij het idee van kritisch onderzoek als het belangrijkste leermechanisme, maar omdat dat niet snel op tafel ligt, weet ik dat ik mensen zoals jij, die transparant zijn over je ADHD-diagnose, erg op prijs stel en hoe het je beïnvloedt in de hogere setting. Het laat hen zien dat we het echt krijgen en dat het goed is als ze hun pad nodig hebben om er anders uit te zien. Helaas kunnen ze op een dag in een positie verkeren waarin ze weten dat onthullen niet in hun belang is, dus als ze een veilige plek hebben om te ontdekken wat ze moeten doen om effectief te leren, is het waarschijnlijker dat ze in staat zullen zijn om navigeer dat goed. p> Section> Article> Li> Ol> Li>

             3. img> Werken met ADHD b> cite> header>

              Ik onthulde mijn ADHD op een vorige werkplek en had er echt spijt van. Ik deed dat met goede bedoelingen – ik was net gediagnosticeerd, startte met medicatie en wilde adviseren dat ik er bovenop zat, maar dat ik het verdragen moest. Het management had nog nooit een probleem opgemerkt en aangezien ik niet vroeg om een ​​bepaalde accommodatie van hun kant, was hun houding een beetje verbijsterd over waarom ik ze vertelde. Toen maakte mijn baas, die een echt stuk werk was dat seksueel me lastig viel en me pestte over mijn seksualiteit, mijn zelf-geïdentificeerde diagnose om mij te ondermijnen – het werd een ander hulpmiddel in haar arsenaal. Dit is duidelijk een extreem negatief resultaat dat niet typisch is voor onthulling, maar een risico is dat ik niet wil nemen. P>

              Ik zit sindsdien op twee werkplekken en heb dit niet bekendgemaakt en ik weet niet zeker of ik het opnieuw zou doen. Zoals Alison hieronder zegt, krijg ik liever het voordeel van de twijfel die iemand anders zou krijgen als ik momenten van desorganisatie of vervallen aandacht heb; als ik meer ernstige problemen heb, ben ik liever verantwoordelijk voor zelfbewustzijn en zelfmanagement daarrond. Ik weet niet zeker welk mogelijk voordeel ik zou halen uit het onthullen – misschien zou de situatie veranderen als ik om een ​​specifieke accommodatie zou moeten vragen, maar zelfs dan zou ik waarschijnlijk andere manieren proberen om dingen te veranderen voordat ik serieus nadenk over het onthullen. P>

              Ironisch genoeg complimenteerde een huidige collega me over mijn organisatievaardigheden, die ik per ongeluk letterlijk daarna hardop in haar gezicht lachte. p> Section> Article>

              1. img> TheOtherLiz b> cite> header >

               Ik krijg eigenlijk een compliment over hoe georganiseerd ik niet zelden ben. Ik denk dat het komt omdat ik mijn planner overal breng en dat fascineert mensen, en niet dat veel mensen me daadwerkelijk bezoeken in mijn gekke kantoor! P> Section> Article> Li> Ol> Li> Ol> Li> Ol> Li>

              2. img> Minder brood Meer belastingen b> cite> header>

               Ik heb nog niet naar de podcast geluisterd, maar als iemand met autisme zou ik het nooit onthullen tenzij ik accommodaties nodig had. Dat is alleen mijn persoonlijke voorkeur. Ik kan accommodatie vragen zonder mijn diagnose te onthullen (“Zou je me een e-mail kunnen sturen met die informatie? Het helpt me om bij te houden”). Als dat onredelijk is voor mijn werkgever, gebeurt er een accommodatie-discussie. P> Section> Article>

               1. img> American Ninja Worrier b> cite>

                Ja, ik doe hier veel van. “Kun je de instructies op schrift zetten, zodat ik ze verwijs?” Is mijn go-to. P> Section> Article> Li>

               2. img> Jules de derde b> cite>

                Ja – mijn suggesties zijn:
                br> Schaf het schriftelijk aan !? br> Maak tijd vrij om uw plannen / takenlijst op te schrijven en te gebruiken.
                br> Gebruik hyperfocus als u dat kunt: stel uw dag in op een vrije blokkering en ontwikkel een routine die u ertoe leidt.
                br> Doe wat je kunt buiten het werk om emotionele toestanden zoals angst te beheersen. Wees realistisch – als angst of depressie het werk verstoort, overweeg dan professionele gezondheidszorg en ondersteuning. Ik ben momenteel op zoek naar een psycholoog om mijn OCD te beheren, omdat deze het niveau bereikt waarop het mijn leven opnieuw verstoort. P> Section> Article>

                1. img> TheOtherLiz b> cite> header >

                 VOEG hier TOE en Oh man, deze zijn behulpzaam. Ik hou van het idee om gebruik te maken van de kracht van de hyperfocus ……. Ik ga zitten om na te denken over wat mij daar leidt! Bedankt! P> Section> Article> Li>

                2. img> Zillah b> cite> header>

                 Gebruik hyperfocus als dat mogelijk is – plan uw dag in om er een blok vrij van te hebben en ontwikkel een routine die u naar die dag leidt. p> blockquote>

                 Daar ben ik het helemaal mee eens. Proberen om de ADHD te bestrijden is drainerig en uitputtend en berooft mij van middelen die ik elders nodig heb. Soms moet je doen i> dat doen, maar waar je manieren kunt vinden om ermee te werken, dat is echt iets positiefs. P> Section> Article> Li>

                3. img> mizundasloane b> cite> header>

                 Ik heb ADHD en OCD (comorbiditeiten zijn interessant), maar ik ben alleen hier om medelijden te hebben met de OCD. Ik heb een therapeut in de stad gevonden die is gespecialiseerd in het helpen van mensen met ocs omdat die zo ver komt dat ik gewoon in mijn kast wil blijven staan ​​en er nooit uit kom. Moet ik naar buiten gaan? Moet ik naar het werk reizen? Voeg hier gewelddadige, verontrustende dagenlange opdringerige gedachten toe. Ik ben ook bang om niet op mijn OCD te vertrouwen omdat mijn hersenen me vertellen of ik XYZ niet doe, hoe kan ik veilig blijven? Meer dan wat dan ook, ik ben gewoon zo moe. Dat is het ding met OCD, alle reguliere dingen doen je af, maar dan probeer je ook de hele dag, elke dag, je emotioneel welzijn te reguleren. Er is nooit een pauze. Dus, solidariteit. één dag tegelijk. p> Section> Article>

                 1. img> Verhaalverpleegster b> cite>

                  Fellow OCDer hier en ik hoor je echt op de “maar mijn OCD houdt me veilig!” deel. Ik heb chronische angst in het algemeen en dat is een veel voorkomend angstverhaal. Onthoud dat OCD kan worden gezien als een subtype van angst helpt me dingen als dat te identificeren als leugens die mijn hersenen me vertellen. P>

                  Daarna zet ik mijn OCD in voor het verzamelen en analyseren van alle gegevens die mij ondersteunen om te doen wat ik wil doen, of de angst denkt dat het “veilig” is of niet. : D p> Section> Article> Li> Ol> Li> Ol> Li>

                 2. img> Junior Dev b> cite> header>

                  Houd er rekening mee dat u niet per se hoeft te onthullen wat uw diagnose is om een ​​handicap te krijgen, althans dat deed ik niet. Ik heb formele aanpassingen voor zowel fysieke problemen (rugklachten, het geeft me recht op wat extra ergonomische apparatuur zonder evaluatie door het bedrijf) en psychische problemen (PTSS meestal). Ik heb geen specifieke diagnoses aan mijn baas of HR bekendgemaakt om ze te krijgen; Ik heb mijn zorgaanbieders laten notuleren dat ik ze nodig had. P>

                  Mijn accommodaties voor mentale gezondheid omvatten: p>

                  * Opdrachten moeten worden genoteerd (mijn baas was niet in overeenstemming met wat van mij werd verwacht en het had me constant in spanning)
                  br> * Stille werkruimte vrij van visuele en audioafleiding (ik werk in een open kantoor en hierdoor raakte ik weg van wat in feite een gang was met constant verkeer! Niet geweldig als je hypervigilant bent / je hersenen denken dat iedereen die achter je loopt, is een bedreiging) p>

                  Dit alles bevindt zich in de VS in een groot bedrijf met functionerende HR, dus YMMV, maar als iemand worstelt met het openbaar maken, moet u er rekening mee houden dat u misschien geen specifieke diagnose hoeft te geven om te krijgen wat u nodig hebt. Section> Article>

                  1. img> Non Non-profit b> cite> header>

                   Open kantoor is zo moeilijk met mijn voor afleiding vatbare hersenen. Het nodigt mijn collega’s echt uit om me de hele dag lastig te vallen en het maakt me aan het huilen, omdat het zo moeilijk is om me op iets te concentreren en ZO HARD om elke keer dat ik onderbroken word die focus te herwinnen. Echter, elke persoon in mijn bedrijf (op mijn niveau, bijvoorbeeld de mensen in het open kantoor) verafschuwt de opzet, wil een raam en wil wanhopig de kans om thuis te werken – dus ik betwijfel of ik ooit in staat zou zijn om krijg dit als een accommodatie. Ik ben eigenlijk gewoon op zoek naar een baan. P> Section> Article>

                   1. img> Julie Hall b> cite> header>

                    Het kan geen kwaad om een ​​accommodatie te vragen. Ook zijn veel werkplekken vereist om accommodaties te bieden die niet veel moeite van hun kant veroorzaken. Ik ben mijn bureau gaan verplaatsen toen ik op een rustigere, minder drukke plek vroeg. Ik kan me de exacte werking niet herinneren, maar google de ADA (American Disabilities Act) voor meer accurate informatie. P> Section> Article>

                    1. img> De zus van prinses Consuela b> cite>

                     Ik onthulde ADHD op één werkplek alleen maar om het goed te krijgen om koptelefoons te dragen en HR werd helemaal raar, alsof ik ze in de problemen probeerde te brengen. Nee, ik had gewoon een collega die gewoon niet tegen me wilde praten als ik op kantoor was toen ze was. (We waren in externe verkoop.)
                     br> In mijn huidige werkomgeving onthulde ik ADHD en Asperger zonder dat ik accommodatie had aangevraagd en het door een slechte baas tegen mij had laten gebruiken als de reden om me sociaal te isoleren en me uit te sluiten voor promotie. Ik zou het niet nog een keer doen. Als er iemand is met neigingen tot pesten, geef je ze gewoon een manier om je te richten. P> Section> Article> Li> Ol> Li> Ol> Li> Ol> Li>

                    2. img> Luna Lovegood b> cite>

                     Ik ben er vrij open over bij uni, en denk dat ik dit waarschijnlijk aan werkgevers zou onthullen, maar ik denk dat het ook een beetje afhankelijk is van het veld. Ik studeer Biomed en wil een geneticus zijn die in een ziekenhuis of in een onderzoek werkt. Autisme is niet alleen onevenredig gebruikelijk bij wetenschappers (wat betekent dat managers misschien meer bewust zijn en gewend zijn om accommodatie te bieden). Het kan een echt belangrijk voordeel zijn voor sommige aspecten van het werk. Mijn obsessieve behoefte om gedetailleerd te zijn in mijn werk kan worden beschouwd als pionier in andere banen, maar het is een vereiste in de wetenschap als je wilt dat de test die je uitvoert accuraat is. Mijn behoefte om de regels te volgen, houdt precies in dat ik erop kan vertrouwen dat ik veilig kan handelen. Mijn vermogen om patronen op te merken, betekent dat ik iets over bepaalde resultaten sneller kan oppikken, of het gemakkelijker vind om een ​​vaardigheid te leren, zoals karyotypering (met behulp van een digitale foto van chromosomen uit cellen op een voorbereide dia om chromosomen in een bepaalde volgorde te rangschikken – dit maakt het gemakkelijker om afwijkingen te vinden en het duurt lang om goed te worden in.) p> Section> Article>

                     1. img> Luna Lovegood b> cite>

                      Mijn verontschuldigingen ook als iemand die deze regel al heeft geclaimd, dit heeft gedaan! Ik kon me niet herinneren of ik het hier eerder had gezien of niet:) p> Section> Article> Li> Ol> Li> Ol> Li>

                     2. img> FeistyFem b> cite> header>

                      Oh nee – ik onthulde th is gisteren in een interview toen ik uitleg gaf over mijn proces om dingen voor elkaar te krijgen. p> Section> Article>

                      1. img> Teigetje b> cite> header >

                       Maak je er geen zorgen over. Als ze dat tegen je gebruiken, wil je toch echt voor ze werken? P> Section> Article>

                       1. img> FeistyFem b> cite> header>

                        Dat is een goed punt en net stopte mijn angst in zijn tracks. Bedankt! P> Section> Article>

                        1. img> Teigetje b> cite> header >

                         Welkom! Ik heb gemerkt dat als managers verschillende werkstijlen niet begrijpen / accepteren, dit een teken is dat ze geen andere mensen kunnen beheren / beheren p> Section> Article>

                         1. img> Cobol b> cite> header >

                          Oh mijn, dit is zoveel. Ze eindigen met teams bestaande uit mensen die precies op hen lijken. Als ik dat niet ben, ben ik het niet, en ik wil liever dat ik niet werk, dan dat het een probleem is dat ertoe leidt dat ik binnen 8 maanden mijn baan verlies. P> Section> Article> Li> Ol> Li> Ol> Li> Ol> Li>

                         2. img> Zillah b> cite> header>

                          Ik onthulde kort nadat ik mijn laatste baan begon (vermeldde mijn medicatie) en onthulde later mijn bipolaire stoornis aan mijn baas. Beide waren prima, en ik had nooit het gevoel dat ze me daarvoor verdenken. Iedereen is anders, maar maak je geen zorgen – zoals Tigger zei, dit is een handige manier om je eigen screening te doen, en in veel gevallen zou het goed zijn! P> Section> Article> Li>

                         3. img> Karen van Finance b> cite>

                          Ik weet dat het niet hetzelfde is, maar eens in een interview vroegen ze me naar mijn grootste fout en ik zei: “Angst, maar … echt”. Omdat ik weet dat mensen soms angst voor die vraag zullen beantwoorden, omdat het hen er hard aan doet kijken, maar ik heb echt wel angst. Ze vroegen me om een ​​voorbeeld te geven en ik zei: “Ik heb gisteravond maar 3 uur geslapen vanwege dit interview”. P>

                          Ik heb nog steeds de baan, omdat ik denk dat ze dachten dat ik het prima zou doen, ondanks mijn angst. p>

                          Ik ben het met de andere commentatoren eens dat je niet ergens wilt werken waar dat een probleem zou zijn. p> Section> Article> Li> Ol> Li>

                         4. img> Jane Finch b> cite> header>

                          Ik denk dat je duidelijk moet zijn met je manager dat ADHD een mediale aandoening is, en je behandelt het als zodanig. Het is een van die condities die mensen terloops melden dat ze geen juiste diagnose hebben (OCS is ook zo), dus mensen nemen het niet serieus. Dus behandel het niet terloops of als een dom probleem bij het bespreken ervan. Wees voorbereid op het verstrekken van medische documentatie en een concreet plan om ermee om te gaan (dwz dat je strategieën hebt en medicijnen gebruikt). Het is niet eerlijk dat we dit moeten doen wanneer dergelijke dingen privé moeten zijn, maar we leven in een wereld waar ADHD en OCS als een grap worden besproken. Voor aandoeningen die niet zo luchtig zijn (zoals autisme), zou het voldoende moeten zijn om te zeggen dat je het hebt – mensen zijn over het algemeen meer sympathiek tegenover iets als er een goede medische diagnose is en niet iets dat ze kunnen afdoen als een vervelende persoonlijkheid . p> Section> Article>

                          1. img> Schuyler Seestra b> cite>

                           Als iemand met zowel ADHD als OCD waardeer ik dit bericht. OCD is ongelooflijk slopend. Het gaat niet om geobsedeerd zijn met organisatie en het drijft me de muur op als mensen praten over het zijn van “OCS” over iets. Er zijn tijden dat ik het gevoel heb dat mijn hersens op slot zitten als ik ideaties heb. P>

                           Toen ik eenmaal de diagnose kreeg, was ADHD veel gemakkelijker te controleren. Ik neem medicijnen en zorg dat er systemen zijn om op schema te blijven. De OCD is veel moeilijker en ik heb nog niet echt een manier om het te beheren. P> Section> Article> Li>

                          2. img>