Ongeorganiseerde schrijver martelt onbedoeld hun promovendus

Ongeorganiseerde schrijver martelt onbedoeld hun promovendus

februari 12, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Ik ben momenteel een PhD-student in STEM en werk aan mijn eerste paper voor publicatie, hoera! Over het algemeen ziet het onderzoek er zelf goed uit, maar mijn adviseur en ik zitten vast in een papierrevisiecyclus die ik hulp nodig heb om creatief op te lossen!

(tl; dr-versie onderaan)

Ik heb de diagnose matig-ernstig ADHD, gecombineerd type en een van de plaatsen waar het mijn academische leven heeft beïnvloed, het meest is schrijven. Het is in de loop van de tijd wat gemakkelijker geworden, maar het is over het algemeen ondraaglijk voor mij, zelfs e-mails (en AskMe-vragen ;-). In-class essays waren bijna onmogelijk, zelfs in mijn laatste jaar van undergrad (waar ik STEM niet bestudeerde, dus schrijven was een groter onderdeel van mijn studie).

Ik overwoog serieus te gaan bokken met een master, maar was uitgenodigd voor een geweldige groep, dus besloot om door te gaan voor het doctoraat (

dankzij AskMeFi voor het overtuigen van me om ervoor te gaan

, het was geweldig tot nu toe!). Ik dacht dat ik van deze gelegenheid gebruik kon maken om eindelijk mijn drakendraak te verslaan, of hem tenminste een beetje te temmen.

Mijn grootste problemen zijn behoorlijk klassieke ADHD, maar de ergste twee zijn deze:

1. Ik heb er moeite mee een gedachtengang door een paragraaf heen te houden (of een gesprek overigens). Omdat ik dit weet, weet ik dat ik regelmatig back-track moet maken om ervoor te zorgen dat ik op het onderwerp blijf, waardoor ik vergeet wat ik had gepland voor de volgende stap. Het is gekmakend!

2. Ik heb de neiging onbewust “binaire” concepten uit te wisselen, vooral tijdens het schrijven. Dus ik zou bijvoorbeeld willen schrijven: ‘A is waar, maar B is dat niet’, maar wat op papier terechtkomt, is ‘B is waar maar A is niet’ of ‘A is niet waar maar B is’ enzovoort. Het is meestal een complete schok / verrassing voor mij tijdens het proeflezen.

De cyclus waarin we ons bevinden is dit:

Mijn adviseur wil voltooide concepten (volledige tijdschriftartikellengte, misschien ongeveer 7.000 woorden of zo). Ondanks dat we op volledige concept # 5 zitten, hebben we niet echt vooruitgang geboekt na de eerste versie. Hij zegt dat de inhoud er is en dat het onderzoek goed is, maar het is heel moeilijk om mijn werk te herzien omdat het zo slecht wordt gepresenteerd. Het is een gekkigheid om te schrijven – ik probeer de problemen aan te pakken die in de vorige versie zijn genoemd, maar dat proces leidt uiteindelijk tot nieuwe niveaus van desorganisatie die hem moeilijk zijn aan te pakken. Hij is geduldig en bemoedigend, en het is normaal om veel met een eerste artikel te worstelen natuurlijk, maar na vijf concepten is begrijpelijkerwijs enigszins gefrustreerd, net als ik.

Toen ik voor het eerst lid werd van de groep, meldde ik dat ik een geschiedenis heb met schrijf- / academische problemen, dus het is geen verrassing voor hem, hoewel ik ADHD niet vermeldde en ik mijn diagnose niet bij de universiteit heb geregistreerd (hoewel ik het eventueel zou kunnen ).

Wat ik heb geprobeerd:

In het verleden, en ook voor dit artikel, heb ik het gewoon ‘brutaal-geforceerd’ – het besteden van huuuuugge hoeveelheden tijd aan het schrijven, wat goed werkte voor essays met beperkte belangen, maar het is niet echt effectief voor zeer compact, wetenschappelijk schrijven. Ik had verschillende sessies met een neuropsycholoog en werkte strategieën uit om in het algemeen over-taak te blijven, maar heb niet veel geholpen om een ​​logisch argument intact te houden. Ik heb veel van het normale schrijfadvies doorgenomen en het goed gevonden … als ik eraan kan denken om het toe te passen! Ik ben ook een paar keer naar het schrijfcentrum op de campus geweest en kreeg daar hetzelfde algemene advies als in boeken over het schrijven van wetenschappelijke artikelen. Ik weet niet zeker of ze iemand kunnen helpen met mijn problemen.

Volgende:

Het is voor mij duidelijk dat ik een nieuwe aanpak nodig heb, waarschijnlijk met meer supervisie / feedback, maar ik voel me een beetje vast – suggesties? Mijn adviseur is geweldig, maar ik aarzel echt om extra hulp van hem te vragen omdat ik weet dat hij het super druk heeft. Ik vond erg leuk

deze post

, en zal beginnen met het toepassen van een aantal van wat er wordt genoemd … maar de vragensteller lijkt al een volleerd schrijver te zijn, begrijpelijkerwijs worstelt hij om andere redenen.

tl; dr-versie:

Mijn academische schrijven is ongeorganiseerd vanwege problemen met het ADHD-type, zoals slecht werkgeheugen, en het maakt mijn erg aardige, geduldige PhD-adviseur een beetje gek. Welke niet-traditionele strategieën kan ik gebruiken om te compenseren voor slecht werkgeheugen tijdens het schrijven? Als je ooit in de positie van mijn adviseur was geweest, heb je iemand een effectieve strategie tegen gedesorganiseerd schrijven / denken zien implementeren?


CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Lees meer