Leven met ADHD: tips voor het omgaan met afleiding

Leven met ADHD: tips voor het omgaan met afleiding

april 16, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.beLeven met ADHD is iets dat op de hoogte is van elk aspect van hoe ik mijn leven benader, zowel op het werk als thuis. Om mijn schema te beheren, concentreer ik me op drie stappen: prioriteiten stellen, tijd blokkeren en afleiding beheren. Vrijdag heb ik de vorige twee stappen afgebroken; vandaag zal ik de laatste behandelen.

Vorige week schreef ik ook waarom iedereen voelt dat ze nu ADHD hebben, en daarom denk ik dat mijn eigen persoonlijke systemen voor het beheren van mijn verschillende hersenen voor de rest van jullie zullen werken. Als je dat nog niet hebt gedaan, raad ik je aan eerst dat artikel te lezen om een ​​overzicht te krijgen van hoe het digitale tijdperk ons ​​vermogen om te focussen heeft beïnvloed en wat we eraan kunnen doen. OK. Voorwaarts.

Drie: Hoe ik systemen heb gemaakt voor het bestrijden van afleiding en andere ADHD-gerelateerde problemen

Toen ik ontdekte hoe ernstig mijn ADHD was, zakte mijn zelfbeeld weg. Ik zag de waarde niet in mijn drukke brein, alleen de valkuilen. Ik schaamde me voor het missen van afspraken. Ik zei tegen mezelf dat ik stom was voor het missen van deadlines. Ik stopte bijna met schrijven omdat ik me niet kon concentreren op bewerken zodra ik mijn interesse in wat ik aan het schrijven was, verloor. Het kostte me een paar jaar om te begrijpen dat het meeste van wat ik in het leven heb bereikt kwam uit het feit dat ik mijn verschillende brein al 27 jaar geen label had gegeven. Zou het misschien zijn wat mij anders maakte dan een geschenk en geen handicap? Ik weet het niet. Sommige dagen is het moeilijk om eenvoudige dingen te doen. Maar ik wist dat ik een manier moest vinden om mijn eigen stigma los te laten rond wat het betekent om ADHD te hebben. Ik zou kunnen wentelen in mijn ongeluk of erachter kunnen komen hoe ik het in mijn voordeel kan gebruiken.

Dus, met duidelijke prioriteiten en een nieuw workflowsysteem om te werken, leerde ik een manier te creëren om alle “heldere, glimmende objecten” te beheren die mijn aandacht verleiden. Dat was de eerste stap in het opbouwen van echt zelfvertrouwen terwijl ik omhels wie ik ben. Ik heb de meeste van mijn opwindende ideeën als ik de taken die ik haat niet mijd. Letterlijk, zal ik mezelf afleiden van wat echt moet worden gedaan met iets dat 10.000x meer tijd zou kosten dan het zou doen om gewoon de DAMN-TAAK te doen die ik aan het vermijden was. Ik weet dit nu van mezelf. Dus als ik een nieuw idee heb of een verzoek om een ​​lid van ons team dat buiten het programma valt om deze week te voltooien, kan ik het in mijn notitieblok opslaan en terugsturen wanneer het passend is, omdat ik een tijdstip heb gepland om plan. Het is een beetje alsof ik mijn eigen micromanager ben, maar als ik niet strikt ben met hoe ik mijn tijd gebruik, zal ik merken dat ik in een of ander konijnenhol terechtkom om productief te zijn terwijl ik mijn e-mail vermijd. Dit is CLASSIC ADHD-gedrag, maar het is ook bekend met andere stressvolle emoties zoals angst, depressie en OCD. Het vermijden van alledaagse taken is mijn eigen persoonlijke strijd en een vrij serieus probleem als het gaat om essentiële werkelijkheden zoals het beheren van geld, rekeningen en dagelijkse communicatie.

Het leren channelen van mijn vermogen om hypergefocusseerd te raken, komt door te weten hoe slecht het kan worden als je het echte leven ontwijkt en dan valt de rest van je leven nogal uit elkaar. En als je overwerkt bent omdat je dit grote project hebt geprobeerd te realiseren, zul je niet de energie hebben om met de gevolgen om te gaan. Het is een gevaarlijk spel van dominostenen en de achilleshiel van elk hypergericht individu. Het is zowel een geschenk als een vloek.

Het kan moeilijk zijn om te gaan zitten en te beginnen met focussen, zelfs als je tijd hebt gepland. Hier zijn een paar manieren om om te gaan met je afleidingen wanneer je je niet in de zone bevindt of je het gewoon niet voelt:

Begrijpen hoe focus je hersenen beïnvloedt, hoeveel energie het kost en welke taken meer belastend voor je zijn.
Doe je belangrijkste werk aan het begin van de dag omdat het energie kost om je volledige focus te geven. Plan pauzes na elke belangrijke taak en knijp in activiteiten zoals wandelen, opruimen of tekenen als je even moet uitrusten. Begin langzaam en beheer uw takenlijst dienovereenkomstig.

Dit soort focus is als het trainen van een spier in je lichaam. Hoe meer je vasthoudt aan je schema, hoe makkelijker het zal zijn. Het verschil tussen hoeveel ik nu kan schrijven ten opzichte van vorig jaar is duizelingwekkend. Het enige wat ik hoefde te doen was structuur implementeren en geloven in die oefening zou het pijnlijke proces van net begonnen beginnen gemakkelijker maken.

Schakel alle communicatiemodi voor een lange periode uit.
Ik houd mijn mobiele telefoon minimaal 30 minuten uit de buurt van mijn schrijfruimte. Als ik tegen die tijd niet op schrijven ben gericht, ga ik naar een andere full-focus taak in mijn actielijst om te zien of ik in de zone kan komen. Velen van ons vrezen dat we een soort waardevolle informatie zullen missen als we onze communicatievormen uitschakelen. Het is belangrijk om de handeling VAN KIEZEN te onthouden om de afleidingen weg te nemen en verleidingen vereisen dat je een beetje moedig bent, leun in op de FOMO of plaats andere manieren om gewaarschuwd te worden als je een situatie hebt waar je beschikbaar moet zijn. 24 / 7. Als de manier waarop je nu werkt niet werkt, als je echt afgeleid bent (dat is 99% van ons allemaal), dan moet er iets veranderen.

Stel een timer in.
Geef jezelf 20 minuten van je volledige aandacht en de vrijheid om verder te gaan naar wat je ook wilt nadat het afgaat. Hoogstwaarschijnlijk blijft u de taak uitvoeren.

Maak het gemakkelijk om in te springen: doe je meest veeleisende taken op dezelfde plek met dezelfde voorzieningen.
Om te schrijven, ben ik graag buiten kantoor met koffie en een kleine snack. Ik wil graag worden bewerkt om op het kantoor te worden aangesloten. Voor het ontwerpen, hou ik erg van harde, energieke muziek. De instelling kan een grote trigger zijn om je terug in de zone te krijgen zodra je die spier hebt uitgeoefend.

Automatiseer zoveel als je kunt.
Als dagelijkse taken de dingen zijn die je het meest slepen, neem dan een week de tijd om alles te organiseren en te automatiseren ZOALS JE KUNT. Later deze week kom ik met een diepgaande bericht waarin gedetailleerd wordt ingegaan op elke app en service die ik voor mijn leven gebruik. Hoewel mijn telefoon een enorme afleiding kan zijn, is het ook mijn goedmaker toen ik het organiseerde om aan mijn behoeften te voldoen.

Vier je overwinningen.
Trakteer uzelf op het moment dat u met succes lange periodes van aandacht hebt gehad. Raak enthousiast over je vermogen om de rest van de wereld uit te schakelen en je te richten op wat belangrijk voor je is. Het is moeilijk. Het is het waard. Je doet jezelf en de mensen om je heen een dienst om tijd voor jezelf te maken en meer te leren over hoe je verschillende brein werkt.

Ik zou graag meer over dit onderwerp willen chatten, dus stel onderstaande vragen aub !! We gaan heel diep ingaan op de tools, trucs en systemen die ik het hele jaar door in mijn eigen leven gebruik, dus als er een cursus, werkblad of e-book is, spreek je dan alstublieft in. We zijn verheugd om te helpen mijn ervaring met SUPER afgeleid te gebruiken en je de tools te geven om deze afleidende wereld te navigeren met jezelf en je doel in gedachten.


CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Lees meer