Intellectueel begaafd – wat betekent dat eigenlijk?

Intellectueel begaafd – wat betekent dat eigenlijk?

februari 13, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Mijn 8-jarige heeft een psycho-educatieve beoordeling gedaan (ze heeft haar eerste 3 uur testen gehad, 4 is nog te gaan en dan krijgen we het rapport). Ik heb al lang een soort van milde ADHD vermoed waarvan ik dacht dat ze haar op school en andere bezigheden wat zou schaden. De tester (geregistreerde psycholoog, voormalig leraar en schoolbegeleider) zei aan het einde van de test van gisteren dat het lijkt dat ze ADHD heeft, maar ze is absoluut intellectueel begaafd. Ik was en ben geschokt en in de war.

Ten eerste heb ik geen speciale intelligentie in haar waargenomen – en ik ben een zeer betrokken, oplettende moeder – maar ten tweede – ik weet niet eens echt wat ‘hoogbegaafdheid’ betekent. Kunt u alstublieft middelen aanbieden om dit te lezen?

Ik ben bijna 40 en ik ben me niet echt bewust van onderwerpen rond ADHD en hoogbegaafdheid of twee keer uitzonderlijk spul (dat spul was gewoon niet veel op mensenradars toen ik opgroeide). Vóór gisteren had ik eerlijk gezegd gedacht dat ‘begaafd’ gewoon een soort dwaze manier was om ‘erg slim’ te zeggen, maar ik denk dat er meer is dan dat. Ik probeer het vanochtend te googlen, maar er zijn zoveel zoekresultaten en ik kan niets vinden om te lezen dat echt vertrouwen wekt. Ik denk dat mensen graag horen dat hun kinderen begaafd zijn, en natuurlijk ben ik blij om dit ook te horen, maar het was geheel onverwacht en ik voel me sceptisch. Kun je sites, podcasts, boeken en andere zoektermen voorstellen? We ontmoeten de psycholoog volgende week weer, waar ik natuurlijk vragen zal stellen, maar tot onze laatste ontmoeting wanneer ze haar rapport aflevert, hoort mijn dochter alles wat we bespreken, dus moet ik voorzichtig zijn met wat ik zeg. Dank je.

gepost door kitcat to Education (62 antwoorden totaal) 10 gebruikers hebben dit als favoriet gemarkeerd


CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Lees meer