Hoe ik leef met gediagnosticeerde angst als ondernem

Hoe ik leef met gediagnosticeerde angst als ondernem

februari 5, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Getty Getty

Het laagste punt in mijn carrière kwam drie jaar geleden.

Ik leidde mijn executive search-bedrijf en schaalde mijn beleggingsfirma in een onderneming met meerdere armen. De druk was om het juiste team samen te stellen en tegelijkertijd aanwezig te zijn voor mijn jonge gezin thuis. Vervolgens verliet een junior-medewerker die ik abrupt had mentored de onderneming en gebruikte ik onze bedrijfscontacten om bij een ander bedrijf te beginnen. Een ander belangrijk lid van mijn team – een vriend die ik als gunst had aangenomen – besteedde meer tijd aan yoga op het werk dan aan het verkopen.

Ik voelde me niet gerespecteerd en werd eerlijk gezegd gebruikt door mensen die ik had vertrouwd en veel had geïnvesteerd. Ik was gestresst, springerig en sloeg uit naar degenen om me heen. Mijn naaste vertrouweling – eigenlijk mijn rechterhand in die tijd – was zo bezorgd om me dat ze contact opnam met mijn vrouw. Op dat moment wist ik dat ik de controle over mijn geestelijke gezondheid moest nemen.

Als een van de meest stressvolle carrières die er zijn , lijkt ondernemerschap een vreemde keuze voor iemand met een diagnose van angstgevoelens. Maar ik ben ver verwijderd van de enige die naar dit pad is getrokken. Er is een gevestigde relatie tussen ondernemerschap en verschillende psychische problemen, zoals ADHD en depressie. De reden voor de verbinding is onduidelijk, maar ik heb een theorie. Het risico en de stress van bouwbedrijven leiden waarschijnlijk tot aandoeningen zoals angst, maar ondernemerschap spreekt ook mensen aan wier hersenen een beetje anders werken – die zichzelf niet kunnen zien in een typische 9-op-5.

Maar er is nog een reden waarom ik denk dat angst en ondernemerschap zo nauw met elkaar verbonden zijn: het archetype van de ondernemer is iemand die meedogenloos praktisch en onafhankelijk is, een eenzame wolf met relaties die maar al te vaak quid pro quo zijn. We kunnen lippendienst bewijzen aan het belang van het bouwen van “sterke relaties” in het bedrijfsleven, maar in werkelijkheid zijn veel ondernemers zelfvoorzienend en oppervlakkig.

Omdat ik heb geleerd om mijn angst beter te beheren, heb ik me gerealiseerd hoe schadelijk die transactionele relaties zijn. Het leren bouwen van echte verbindingen, op het werk en daarbuiten, was de sleutel tot mijn voortdurende inspanningen om controle te krijgen over mijn mentale gezondheid – en, uiteindelijk, een portefeuille van miljoenenbedrijven op te bouwen. Maar het is een lange reis geweest.

Leven onder een angstige schaduw

Angst heeft mijn leven zo lang als ik me kan herinneren gevormd, hoewel ik niet altijd wist wat het was.

Toen ik een kind was, gaf mijn vader me een van die pratende horloges die de tijd aankondigde – behoorlijk hightech voor de jaren 1990. Uiteindelijk raakte ik verveeld en gaf het aan mijn neef. Maar toen mijn vader vroeg waar het was, voelde ik me zo schuldig dat ik bij de dokter belandde met hevige buikpijn. Het kwam nooit bij me op dat dat niveau van stress niet normaal was.

Het werd erger in mijn tienerjaren en jaren ’20. Mijn lichaam zat de hele tijd in vecht-of-vluchtmodus en mijn gewicht jojo. Ik snauwde naar collega’s en vrienden en blies op mijn lont toen ik overweldigd was. Het voelde gemakkelijker om mensen te kappen dan om zich open te stellen.

Door universiteit, was ik zo uitgeput door mijn stemmingsschommeling dat ik slechts nachtklassen kon nemen omdat ik eerder op de dag niet uit bed kon komen. Mijn broers en zussen waren de eersten om te suggereren dat ik hulp kreeg, maar ik spartelde het zelf uit en slaagde erin om af te studeren – en een veeleisende baan te stichten als recruiter bij Korn Ferry.

Ik was in orde voor een paar jaar, maar toen ik besloot mijn MBA te volgen terwijl ik fulltime werkte, leidde de stress tot een complete inzinking en moest ik vrij nemen van mijn werk. De last viel op mijn MBA-klasgenoten, mijn ouders en mijn teamgenoten op het werk, die me allemaal hielpen bij het afstuderen. Het was in die tijd dat een mentor voorzichtig suggereerde dat ik misschien angstig zou zijn, maar ik aarzelde nog steeds om hulp te krijgen – totdat ik mezelf niet meer kon helpen.

Kom te pakken met verbinding

Nadat ik met mijn team aan de kook was geweest, wist ik dat ik mijn angst niet langer kon negeren. Ik heb uiteindelijk medische hulp gezocht en een formele diagnose gesteld. Ik werkte nauw samen met mijn arts om mijn dieet, lichaamsbeweging en stressniveaus onder controle te krijgen. In het proces had ik een groot besef: mijn verpletterende angst had veel te maken met met wie ik mezelf omringde. Mensen die elke interactie als een transactie behandelden, gaven me het gevoel dat ik constant mijn rug moest houden.

Toen ik mijn mentale gezondheid onder controle had, nam ik een genadeloze inventaris op van mijn relaties en raakte ik bevrijd van mensen die me onnodige stress bezorgden. Dat betekende uiteindelijk het grootste deel van mijn team loslaten en mijn onderneming nauwgezet opbouwen. Het betekende ook dat ik mijn trots moest inslikken en de banden moest herstellen met mensen die ik onterecht had uitgeschakeld. Vandaag werk ik nog steeds met enkele belangrijke mensen van mijn oorspronkelijke team die hebben aangetoond dat ze me waarderen voor wie ik ben, niet alleen voor de cheques die ik schrijf.

Uiteindelijk heeft het verwerken van mijn angsten mijn manier van zakendoen volledig veranderd. Van de staf die ik inhuurt voor de mensen waarin ik investeer, zoek ik naar een vermogen om op een menselijk niveau te communiceren vóór enige fancy inloggegevens. En ik ben zelfs gaan nadenken over mijn angst als iets van een sterkte: als een engeleninvesteerder helpt mijn gevoel me om snelle beoordelingen te maken over wie ik kan vertrouwen. Als ondernemer help mijn constant snellende brein om originele ideeën te verzinnen.

Hoewel mijn angst volledig onder controle is, weet ik dat ik nooit meer “genezen” zal worden. Eigenlijk begon ik dit jaar met nieuwjaarsdag in vecht-of-vluchtmodus. Maar nadat ik de sportschool had geraakt, koffie had gedronken met een vriend en wat tijd met mijn gezin doorbracht, slaagde ik erin om het onder controle te krijgen. En hier is het belangrijk om de juiste mensen om u heen te hebben. Ze geven je de tijd en ruimte om te zorgen voor de belangrijkste relatie die je ooit zult hebben: die met jezelf.

Forbes Finance Council is een organisatie die alleen kan worden uitgenodigd voor leidinggevenden in succesvolle ondernemingen voor boekhouding, financiële planning en vermogensbeheer. Kom ik in aanmerking?

“>

Het laagste punt in mijn carrière kwam drie jaar geleden.

Ik leidde mijn executive search-bedrijf en schaalde mijn beleggingsfirma in een onderneming met meerdere armen. De druk was om het juiste team samen te stellen en tegelijkertijd aanwezig te zijn voor mijn jonge gezin thuis. Vervolgens verliet een junior-medewerker die ik abrupt had mentored de onderneming en gebruikte ik onze bedrijfscontacten om bij een ander bedrijf te beginnen. Een ander belangrijk lid van mijn team – een vriend die ik als gunst had aangenomen – besteedde meer tijd aan yoga op het werk dan aan het verkopen.

Ik voelde me niet gerespecteerd en werd eerlijk gezegd gebruikt door mensen die ik had vertrouwd en veel had geïnvesteerd. Ik was gestresst, springerig en sloeg uit naar degenen om me heen. Mijn naaste vertrouweling – eigenlijk mijn rechterhand in die tijd – was zo bezorgd om me dat ze contact opnam met mijn vrouw. Op dat moment wist ik dat ik de controle over mijn geestelijke gezondheid moest nemen.

Als een van de meest stressvolle carrières die er zijn , lijkt ondernemerschap een vreemde keuze voor iemand met een diagnose van angstgevoelens. Maar ik ben ver verwijderd van de enige die naar dit pad is getrokken. Er is een gevestigde relatie tussen ondernemerschap en verschillende psychische problemen, zoals ADHD en depressie. De reden voor de verbinding is onduidelijk, maar ik heb een theorie. Het risico en de stress van bouwbedrijven leiden waarschijnlijk tot aandoeningen zoals angst, maar ondernemerschap spreekt ook mensen aan wier hersenen een beetje anders werken – die zichzelf niet kunnen zien in een typische 9-op-5.

Maar er is nog een reden waarom ik denk dat angst en ondernemerschap zo nauw met elkaar verbonden zijn: het archetype van de ondernemer is iemand die meedogenloos praktisch en onafhankelijk is, een eenzame wolf met relaties die maar al te vaak quid pro quo zijn. We kunnen lippendienst bewijzen aan het belang van het bouwen van “sterke relaties” in het bedrijfsleven, maar in werkelijkheid zijn veel ondernemers zelfvoorzienend en oppervlakkig.

Omdat ik heb geleerd om mijn angst beter te beheren, heb ik me gerealiseerd hoe schadelijk die transactionele relaties zijn. Het leren bouwen van echte verbindingen, op het werk en daarbuiten, was de sleutel tot mijn voortdurende inspanningen om controle te krijgen over mijn mentale gezondheid – en, uiteindelijk, een portefeuille van miljoenenbedrijven op te bouwen. Maar het is een lange reis geweest.

Leven onder een angstige schaduw

Angst heeft mijn leven zo lang als ik me kan herinneren gevormd, hoewel ik niet altijd wist wat het was.

Toen ik een kind was, gaf mijn vader me een van die pratende horloges die de tijd aankondigde – behoorlijk hightech voor de jaren 1990. Uiteindelijk raakte ik verveeld en gaf het aan mijn neef. Maar toen mijn vader vroeg waar het was, voelde ik me zo schuldig dat ik bij de dokter belandde met hevige buikpijn. Het kwam nooit bij me op dat dat niveau van stress niet normaal was.

Het werd erger in mijn tienerjaren en jaren ’20. Mijn lichaam zat de hele tijd in vecht-of-vluchtmodus en mijn gewicht jojo. Ik snauwde naar collega’s en vrienden en blies op mijn lont toen ik overweldigd was. Het voelde gemakkelijker om mensen te kappen dan om zich open te stellen.

Door universiteit, was ik zo uitgeput door mijn stemmingsschommeling dat ik slechts nachtklassen kon nemen omdat ik eerder op de dag niet uit bed kon komen. Mijn broers en zussen waren de eersten om te suggereren dat ik hulp kreeg, maar ik spartelde het zelf uit en slaagde erin om af te studeren – en een veeleisende baan te stichten als recruiter bij Korn Ferry.

Ik was in orde voor een paar jaar, maar toen ik besloot mijn MBA te volgen terwijl ik fulltime werkte, leidde de stress tot een complete inzinking en moest ik vrij nemen van mijn werk. De last viel op mijn MBA-klasgenoten, mijn ouders en mijn teamgenoten op het werk, die me allemaal hielpen bij het afstuderen. Het was in die tijd dat een mentor voorzichtig suggereerde dat ik misschien angstig zou zijn, maar ik aarzelde nog steeds om hulp te krijgen – totdat ik mezelf niet meer kon helpen.

Kom te pakken met verbinding

Nadat ik met mijn team aan de kook was geweest, wist ik dat ik mijn angst niet langer kon negeren. Ik heb uiteindelijk medische hulp gezocht en een formele diagnose gesteld. Ik werkte nauw samen met mijn arts om mijn dieet, lichaamsbeweging en stressniveaus onder controle te krijgen. In het proces had ik een groot besef: mijn verpletterende angst had veel te maken met met wie ik mezelf omringde. Mensen die elke interactie als een transactie behandelden, gaven me het gevoel dat ik constant mijn rug moest houden.

Toen ik mijn mentale gezondheid onder controle had, nam ik een genadeloze inventaris op van mijn relaties en raakte ik bevrijd van mensen die me onnodige stress bezorgden. Dat betekende uiteindelijk het grootste deel van mijn team loslaten en mijn onderneming nauwgezet opbouwen. Het betekende ook dat ik mijn trots moest inslikken en de banden moest herstellen met mensen die ik onterecht had uitgeschakeld. Vandaag werk ik nog steeds met enkele belangrijke mensen van mijn oorspronkelijke team die hebben aangetoond dat ze me waarderen voor wie ik ben, niet alleen voor de cheques die ik schrijf.

Uiteindelijk heeft het verwerken van mijn angsten mijn manier van zakendoen volledig veranderd. Van de staf die ik inhuurt voor de mensen waarin ik investeer, zoek ik naar een vermogen om op een menselijk niveau te communiceren vóór enige fancy inloggegevens. En ik ben zelfs gaan nadenken over mijn angst als iets van een sterkte: als een engeleninvesteerder helpt mijn gevoel me om snelle beoordelingen te maken over wie ik kan vertrouwen. Als ondernemer help mijn constant snellende brein om originele ideeën te verzinnen.

Hoewel mijn angst volledig onder controle is, weet ik dat ik nooit meer “genezen” zal worden. Eigenlijk begon ik dit jaar met nieuwjaarsdag in vecht-of-vluchtmodus. Maar nadat ik de sportschool had geraakt, koffie had gedronken met een vriend en wat tijd met mijn gezin doorbracht, slaagde ik erin om het onder controle te krijgen. En hier is het belangrijk om de juiste mensen om u heen te hebben. Ze geven je de tijd en ruimte om te zorgen voor de belangrijkste relatie die je ooit zult hebben: die met jezelf.


CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Lees meer