Hoe breken we de stereotypen die we voor onszelf hebben gecreëerd?

Hoe breken we de stereotypen die we voor onszelf hebben gecreëerd?

februari 28, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Ik wist dat ik “anders” was dan toen ik nog maar vijf jaar oud was.

Op mijn vijfde werd ik “rustig” en “gevoelig” in de kleuterklas toen ik de eerste maand niet sprak.

Toen ik 14 was, verdiende ik de bijnaam “Spacey Katie” omdat ik altijd dingen vergat en zo in gedachten verzonken zou zijn dat ik me niet bewust zou zijn van wat er om me heen gebeurde.

Toen ik 21 was, werd ik ‘scatterbrained’. Nadat ik genomineerd was om president te worden voor mijn studentenclub, vertelde mijn beste vriend van die tijd en mijn vriend me dat de rol voor mij te veel zou zijn om mee om te gaan.

Toen ik 25 was, nam ik de descriptor “intens” aan nadat ik geen woorden had gehakt voor een cliënt die eraan gewend was.

Toen ik 27 was, kreeg ik de leerstoornis- diagnose ADHD. Mijn testscores weerspiegelden diegenen die maar zelden de universiteit bereiken.

Hoe komt het dat zo veel van ons zelf -identity wordt bepaald door de perceptie van anderen? Zoveel van wie we zijn, wordt bepaald door de bevestiging of afwijzing van onze gelijken en mentoren. Hoe klein ook, deze labels worden ingebakken in ons onderbewustzijn en worden een hoeksteen van hoe we onszelf zien.

De schoonheid van mens zijn, we zijn veel complexer en dynamischer dan de dozen waarin we onszelf of de maatschappij bevinden. Als we leren om onzichtbare lijnen in het zand te zien, gooi dan de descriptoren weg die onze bestemming bepalen, wat gebeurt er?

Bij W & D gaan we allemaal over het doorbreken van de stereotypen die we (en de samenleving) ons hebben gegeven. Ik ben misschien wel een van de descriptoren die ik in mijn leven heb verdiend, maar ze hebben me een duidelijk pad gegeven om met een andere lens naar mijn potentieel te kijken.

Mijn stille gevoeligheid maakt me een goede luisteraar.

Mijn ruimtelijk, verstrooid brein leidt me naar geweldige ideeën en projecten die ik nooit zou hebben geprobeerd.

Mijn intensiteit gaf me de grit en focus die nodig zijn om mijn eigen bedrijf te openen.

Door mijn leerstoornis heb ik mijn leven en bedrijf opgebouwd rond een sterk ondersteuningssysteem.

Deze maand horen we graag van je. Welke stereotypen hebben invloed op je leven die je wilt doorbreken? Schrijf in en laat ons weten hoe het is om in jouw wereld te leven. “Hoe is het om ________ in / om _________ te zijn? We willen dat je de lege plekken invult. Hoe is het om in je schoenen te leven?

Ten slotte hebben we een klein afdrukbaar affirmatie-werkblad om u eraan te herinneren dat stereotypen u niet definiëren. Alleen jij mag bepalen wat jou definieert. Hier zijn een paar “Ik ben” -uitspraken gevolgd door positieve affirmaties die ons team bedacht heeft:


CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Lees meer