Ga naar deze Subreddit wanneer je een moeder nodig hebt maar geen ondersteunende moeder hebt

Ga naar deze Subreddit wanneer je een moeder nodig hebt maar geen ondersteunende moeder hebt

april 30, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Afbeelding voor artikel getiteld Bezoek deze subreddit wanneer je een moeder nodig hebt maar geen ondersteunende moeder hebt
Foto: Pexels

Het gesprek begon:

Hoi mam, ik heb mijn allereerste paasknuffel met de honden doorgebracht en niet in de kerk, en ik worstel om me niet schuldig te voelen. Ze schopten me uit omdat ik homo was en zeiden allerlei wrede dingen, en ik kan het gewoon niet meer. Ik hoop dat je niet te teleurgesteld bent in mij. Het is nu net te moeilijk.

Dit was het antwoord:

Je hebt niks om je schuldig over te voelen, eendje. De mensen die zich schuldig zouden moeten voelen, zijn degenen die prediken, maar iemand eruit gooien om niets verkeerds te doen. Ik hoop dat jij en je honden een geweldige dag hebben, en weet alsjeblieft altijd dat er niets mis met je is. Wie je ook liefhebt, de mensen die er toe doen zullen ook van hen houden.

Het was een prachtige moeder-kind uitwisseling, en toch zijn in dit geval de twee individuen (vermoedelijk) vreemden. Ik struikelde erover in de submreddit r / MomForAMinute , een community waar je naartoe kunt gaan “als je begrip, felicitaties, complimenten of advies van een moederfiguur nodig hebt, maar geen enkele IRL in staat of bereid hebt om dat voor jou te regelen. ”

Deelnemers kunnen een moeder bereiken of als een moeder dienen. Sommige posters zoeken geruststelling (“Ik weet dat mijn cijfers een drastische verbetering zijn ten opzichte van voordat ik mijn ADHD-medicijnen begon, maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik niet mijn volledige potentieel bereik”), terwijl anderen eenvoudigweg een goed nieuws willen delen (“Mamma Ik ging op een date met een ander meisje en ik ben zo blij !! “). De antwoorden zijn niet-oordelend en empathisch – geen moeder zal je vertellen dat je leven misschien beter is als je stopt met het eten van die tweede portie lookbrood of dat je zus geen problemen lijkt te hebben om haar kinderen te beschermen tegen voedsel over de tafel. Er is geen script voor deze internetmoeders, die wel of geen vrouw kunnen zijn of kinderen van zichzelf hebben. In één post adviseert een moderator die door Lulu018 gaat een vrijwillige antwoordschrijver: “Ik kan je nooit vertellen wat ik moet zeggen, behalve dat ik vriendelijkheid moet bieden en wat je van een moeder zou willen .”

Moederdag kan een pijnlijke tijd zijn voor diegenen die geen moeder hebben, of een beladen relatie met een moeder hebben. Er zijn mensen die dat begrijpen en comfort in verschillende vormen willen bieden. De vrijwilligers van Free Mom Hugs van de non-profitorganisatie komen naar LGBTQ-trotsparades en geven “moeder-knuffels” aan iedereen die er misschien een nodig heeft (de oprichter van de groep heeft zelfs deze post op sociale media gezet: “PSA.) Als je een moeder nodig hebt om bij te wonen jouw zelfde sekhuwelijk omdat je biologische moeder dat niet zal doen, noem me, ik ben er, ik zal je grootste fan zijn, ik zal zelfs de bubbels brengen. “) Sommige gemeenschappen hebben brieven aan het schrijven van groepen waar leden aantekeningen van ondersteuning plaatsen voor mensen zonder moeders. De site Adoption.com heeft een forum waar mensen aangeboden hebben om moederfiguren te zijn voor tieners en volwassenen.

Niemand kan je moeder vervangen als je er een kwijt bent, of de schade oplost die je mogelijk hebt doorstaan. Maar als u ondersteuning nodig heeft, weet dan dat er mensen zijn die het aanbieden. Na het lezen van het antwoord van de moederfiguur op Reddit, antwoordde de postschrijver die uit de kerk werd gezet omdat hij homo was: “Je bracht me tot echte tranen, dank je.” Soms weet mama heel goed wat ze moet zeggen.


CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Lees meer