Eén ouderlijke verantwoordelijkheid te v

Eén ouderlijke verantwoordelijkheid te v

maart 16, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Leestijd: 5 minuten

frazzled moeder omringd door wazig rennende kinderen Afbeelding via Mel / Links van het midden op Flickr, CC BY-NC-ND 2.0 https://flic.kr/p/5ygaYp

Je hebt me hier misschien niet zo vaak gezien als de afgelopen maand. Ik heb moeite gehad om mijn artikelen geschreven te krijgen. En het enige dat ik verkeerd had gedaan, was proberen een betrokken ouder te zijn op de manieren die ik het beste ken!

Zo zou het niet moeten zijn. ANDERE ouders voegen zich bij de PTA en doen vrijwilligerswerk bij elk schoolevenement. ANDERE ouders slepen hun kinderen mee naar sporten die meerdere keren tegelijk meerdere keren per week samenkomen. ANDERE ouders leiden scouttroepen. ANDERE ouders doen dit allemaal, zelfs met een fulltime baan buitenshuis!

ANDERE ouders, het is waar, MAG dat niet allemaal met ADHD doen.

Ik heb het gevoel dat ik schrijf over het hebben van ADHD, en misschien klinkt het alsof ik excuses maak, maar de waarheid is dat ik steeds meer en meer leer steeds meer over hoe het mijn leven beïnvloedt. Vijf jaar geleden was ik waarschijnlijk in een hopeloze depressie beland zonder te weten waarom. Nu ben ik me meer bewust van wat mijn brein eigenlijk aan het doen is, en van hoe het blijft schieten in wat ik ook probeer te doen.

Deze maand kreeg ik uit de eerste hand te zien wat mijn brein doet als ik mezelf overstel.

Mijn dochter heeft me altijd lastiggevallen als vrijwilliger voor schoolfeesten en excursies en andere evenementen waarbij ouders helpen. De meeste keren had ik het handige excuus van mijn werkuren in tegenspraak met het evenement. Dit is raar omdat ik maar 20 uur per week werk voor de bibliotheek, waardoor ik meer thuis ben dan de meeste ouders. En toch heb ik nog nooit tijd voor wat dan ook!

Maar een paar weken geleden had ze een voorstel dat ik niet kon laten liggen. Zij en drie van haar vrienden hadden een team gevormd voor Battle of the Books, een trivia-wedstrijd die de vierde klas elk jaar organiseert. Ze kregen zes boeken toegewezen om zes weken te lezen en hebben aan het eind van die tijd een toernooi in gameshowstijl tegen andere groepen van vier. Ze werden aangemoedigd om een ​​keer per week buiten school te komen om elk boek te bespreken en te herzien, en daarvoor hadden ze een volwassen sponsor nodig. “We hebben allemaal besloten,” vertelde ze me regelrecht, “dat je onze sponsor moet zijn omdat je een bibliothecaris bent en je dingen weet.”

Ze had daar een punt. Ik had op die manier een professioneel voordeel ten opzichte van de meeste andere ouders in de hele school. Ik weet hoe ik een boekbespreking moet leiden. Bovendien had haar broer de Battle of the Books gedaan toen hij ook in de vierde klas zat, en ik kon zien hoe zijn sponsor (zelf een tweede keer sponsor) dingen had gerund. Ik weet niet zeker of ik net zoveel vertrouwen zou hebben gehad dat ik dat anders zou kunnen doen.

Dus ik zei met overtuiging: “Ja, ik kan dit!” En ik had helemaal gelijk. Ik zou hun team kunnen sponsoren, hun discussies kunnen leiden (hoewel de helft van het team er de voorkeur aan gaf om de vergadering door te brengen met gymnastiek in plaats van te praten), schreef studiegidsen op voor elk boek. Ik was er in feite goed in.

Het probleem was dat ik, terwijl ik Battle of the Books-dingen had om aan te werken, vergeten was hoe ik al het andere moest doen.

Het lijkt op de hyperfocus die ik vlak voor Kerstmis ontwikkel . Het is niet dat Kerstmis me benadrukt, het is dat de-rest-van-de-wereld-erop aandringt-om-te-dragen-zoals-gewoonlijk-terwijl-alles-ik-wil-om-te-is- klaarstomen – for-Christmas benadrukt me. Mijn brein houdt ervan om me te concentreren op wat er NIEUW EN / OF ONGEBRUIKELIJK EN / OF SPANNEND is in mijn leven en zal elke alledaagse gewone taak blokkeren.

Wat ik ook nog zou doen, mijn brein fluisterde: ” zou je het boek van deze week niet moeten lezen ?” Ja, ik zou antwoorden, maar ik moet ook naar de supermarkt gaan om te eten en de afwas te doen. Ik zou proberen mijn dagelijkse klusjes voor volwassenen te laten klaren, maar de zeurende stem in mijn hoofd weerhield me ervan goed werk te leveren.

En om eerlijk te zijn, mijn hersens zullen elk excuus gebruiken om de afwas te vermijden, zelfs op de minst drukke tijden, dus die zijn gewoon opgebouwd.

Ik zat achter mijn computer om te proberen een artikel te schrijven, en mijn hersens fluisterden: “Moet je de studiegids van deze week niet schrijven?” En ik zou zeggen, ja, dat doe ik, maar ik ben achter een week met artikelen, en mijn brein antwoordde: “Ah, maar dit artikelidee gaat nergens, en vier kinderen zijn afhankelijk van jou om de studiegids te schrijven.” En in een warboel zou ik heen en weer schakelen tussen de twee, klik dan op Twitter openen, lees dan iets dat me aan het denken bracht over noch het artikel noch het boek, en ik kon ook niet naar beide terugkeren.

Vervelend, met alle kinderboeken die ik in mijn leven en carrière heb gelezen, had ik eerder één van de zes boeken gelezen waarover ik discussies moest leiden, en die één keer in mijn jeugd – alles wat ik me herinnerde was het uitgangspunt . Ik moest niet alleen lezen, maar notities maken tijdens het lezen, wat buitengewoon vervelend is voor iemand die dat nooit op school heeft geleerd. * En ongeveer de helft van de boeken was niet naar mijn smaak om mee te beginnen, waardoor ze moeilijker te gebruiken waren lezen, dus zelfs voor deze voormalige boekenwurm , voelde het als een hele klus.

Dus ik zou dwalen tussen Battle of the Books en Everything Else, alleen in staat om alles met horten en stoten te volbrengen. Omdat ik de strijd als eerste prioriteit had, kon ik het team van mijn dochter wekelijks presenteren met een goed voorbereide studiesessie, en meer kon ik niet doen.

Als iemand me een vraag stelde, wilde ik dat ik ze terugbelde, me vroeg om tijdens die zes weken iets anders in te zetten? Ik verontschuldig me nu. Het is waarschijnlijk uitgegaan.

De hersenmist werd met de tijd slechter en slechter. Ik was er vrij zeker van dat mijn hersens gebroken waren. “Zeg dat niet over je brein!” Schold mijn innerlijke handicap-pleitbezorger. “Je brein is VERSCHILLEND, niet gebroken!” Oh, stop met de eufemismen, innerlijke pleitbezorger! Mijn brein is anders als een algemene regel , maar op dit moment werkt het helemaal niet , daarom moet het worden opgelost!

Voor de laatste van deze weken kon ik niet eens nadenken over het avondeten. De rest van het gezin stapte op en nam dat gelukkig over. Anders zouden ze waarschijnlijk niet hebben gegeten.

Eindelijk arriveerde de Battle en iedereen werd opgewonden. Ik gaf mijn team een ​​paar teleurgestelde blikken wanneer ze vragen misten. Ik wist dat ze de antwoorden hadden moeten kennen, maar dat was goed voor me : slechts één keer kwam er een vraag naar voren die ik nog niet met hen had besproken, dus ik deed het mijn deel ten minste grondig. Ze kwamen als 4e uit de dozijn-of-zo teams, wat de best mogelijke uitkomst was: het hoogste wat ze hadden kunnen behalen zonder door te hoeven gaan naar de inter-school Battle met de winnaars van de andere basisscholen, en nog eens vier weken met boeken en studiegidsen.

We namen ze mee voor ijs. We hadden het allemaal overleefd, zelfs ik. En dat was een definitieve overwinning.


* Ik bedoel, we kregen de opdracht om dat te doen, maar omdat ik alle feiten opslokte die we tijdens de les wisten, heb ik nooit last gehad van dat STUDEREN.

Vond het leuk? Neem een ​​seconde om Amy Weir on Patreon te steunen!

Amy M. Weir is een bibliothecaris voor openbare jeugdzaken in SW Pennsylvania en er is niets waar ze meer over uitzoekt. Buiten het werk is ze geobsedeerd door muziek (vooral rock, vooral psychedelische pop, vooral The Beatles), naait kleren, tuinen als het mooi weer is, vermijdt huishoudelijk werk, en is over het algemeen het poster-kind voor Enneatype 9, dat ze probeert tegen te werken met yoga als ze onthoudt. Haar hele familie heeft ADHD. Dit omvat een RPG-en-vuurwapen-geek man die haar vroeg door het spelen van een Paladin-in-Shining-Armour gewijd aan het dienen van haar personage in D & D; een LEGO-en-Nintendo-geek 11yo genoemd naar een hobbit; een My Little Pony-and-art-geek 9yo genoemd naar een SFF-schrijver; en een denkbeeldige echtgenoot genaamd Martin Freeman, die zich niet echt bewust is van deze relatie.


CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Lees meer