De standaard Podcast-vragen van MIB: mijn antwoorden

De standaard Podcast-vragen van MIB: mijn antwoorden

juli 13, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Het was 5 jaar geleden vandaag dat de eerste Masters in Business voor het eerst uitgezonden werden op Bloomberg Radio en op Apple iTunes verschenen (we bespraken gisteren de ontwikkeling van MIB).

De show is voortdurend geëvolueerd zoals ik heb geleerd over radio. Een van de eerste aanpassingen die ik maakte, was het idee om al onze gasten een standaardlijst met identieke vragen te stellen. Ik heb het concept geleend van Inside the Actors Studio (die het heeft geleend van een show in Frankrijk). In die 10 laatste vragen wilde ik dingen vragen die de gast op een subtiele manier zouden onthullen en tegelijkertijd het publiek zouden helpen. Het heeft heel goed uitgepakt.

Als ik op de pods van anderen zit, willen ze me soms verrassen met mijn eigen 10 standaardvragen. Ik stel het beleefd af om ze te beantwoorden, omdat a) het enige gedachte / herinnering vereist, en 2) ik wil die vragen voor MIB bewaren. Maar het komt genoeg omhoog, ik dacht dat ik dat zou kortsluiten, door ons 5-jarig jubileum te gebruiken als een kans om die vragen voor eens en voor altijd te beantwoorden:

1. Wat was de eerste auto die je ooit bezat? Jaar, merk en model?

Een groene Chrysler 300 uit 1968, verkocht aan mij – echt begaafd – voor $ 100 door mijn oom Artie. Dat ding zou zijn banden in alle versnellingen kunnen piepen. Ik had het minder dan een maand toen mijn moeder leende (“Ik heb geen benzine in mijn auto”) en kwam er meteen in. Dat werd gevolgd door een witte VW-bug uit 1967 met een handgeschakelde vierversnellingsbak, wat erg handig was toen de batterij stierf, wat vaak het geval was. Parkeer op een heuvel, duw erop, laat de koppeling los en doe het! Mijn vader liet me die ‘verdomde nazi-mobiel’ niet op onze oprit parkeren.

2. Wat is het belangrijkste dat mensen niet weten over uw achtergrond?

Ik had veel leerproblemen, ik moest bedenken hoe ik moest omgaan met toen ik jonger was – ernstige ADHD (dit was lang voordat ze de diagnose “ADD” voor een gedragsprobleem hadden vastgesteld); Dyslexie – ik kan links nog steeds niet van rechts vertellen (truc: “Links is de hand die de” L “maakt); een onvermogen om sociale signalen te lezen (echt waar), gooi wat OCD introversie in.

Ik (meestal) heb geleerd om ze via “routines” te beheren. Gelukkig vervagen ze enigszins met de leeftijd. Ik zou willen denken dat ik er zelfs een voordeel van heb gemaakt. Het is een kwestie van problemen waardoor ik me amper bewust ben van het grootste deel van wat er om me heen gebeurt, maar tegelijkertijd laat ik de bossen zien wanneer anderen door de bomen lijken te zijn gewikkeld. In veel opzichten is veel van wat ik doe nog steeds een overcompensatie voor hen.

3. Wie waren je eerste mentoren ?

Een paar mensen springen eruit: Jeff Weitzman, Marty Averbuch en Jan van der Baan waren vroege mentoren op school en in het bedrijfsleven. Tim O’Brien tikte me toen hij de redacteur was op de zondagse NYT en daarna op Bloomberg View. Zijn inzicht en raad waren van onschatbare waarde.

Toen MIB voor het eerst werd gelanceerd, zou Al Mayers me elke week opzij zetten en me aanwijzingen geven over wat goede radio maakt. Hij corrigeerde mijn tekortkomingen en gebreken geduldig. Als ik al meer dan 5 jaar MIB heb verbeterd, komt dat vooral door hem.

Ik ben nog steeds aan het leren van veel mensen – inclusief MIB-gasten – maar vooral van mijn partners, Josh, Kris en Mike.

4. Wat zijn enkele van je favoriete boeken ?

Te veel om op te noemen, maar hier zijn er 3 die me echt hebben beïnvloed: The Information: A History, A Theory, A Flood van James Gleick was erg krachtig (zo ook was zijn boek Chaos: Making a New Science ). Daniel Kahneman’s denken, snel en langzaam is het definitieve werk, maar het was Thomas Gilovich’s How We Know What Is not So: The Fallibility of Human Reason in Everyday Life die me in het midden van de jaren negentig het konijnenhol van behavioral finance stuurde. Dat heeft het traject en de richting van mijn carrière totaal veranderd. Als laatste moet alles wat Michael Lewis schrijft, voor mij lezen, maar Moneyball: The Art of Winning a Unfair Game blijft mijn favoriet.

5. Wat is er veranderd sinds je bij de industrie kwam? (Is dit een goede of slechte zaak?)

Twee zeer belangrijke dingen: de opkomst van gedragseconomie en vergoedingscompressie. Beide hebben de afgelopen tien jaar de industrie gedreven en ik verwacht dat ze het komende decennium geld blijven financieren.

6. Waar ben je op dit moment optimistisch over? Pessimistisch?

Technologie is de drijvende kracht geweest achter het merendeel van de menselijke ontwikkeling. Onze genialiteit voor vindingrijkheid en innovatie is waarom we net zoveel vooruitgang hebben geboekt als we hebben, en ik verwacht ten volle dat technologie grotere problemen als klimaatverandering, gezondheidszorg en andere enorme uitdagingen zal oplossen.

Ik ben pessimistisch over het vermogen van de soort om van ervaring te leren en om sociaal te evolueren. Onze cognitieve tekortkomingen zijn zeer problematisch We zijn echt niets meer dan iets slimmere, broek-dragende primaten .

7. Vertel ons over een keer dat je gefaald hebt – wat heb je geleerd van de ervaring ?

Toen ik een advocaat was, lanceerde ik een bemiddelings- / arbitragebureau. Het was een slecht bedrijfsmodel, dat uiteindelijk na 2 moeizame jaren werd gesloten. Het heeft me veel geleerd over het runnen van een bedrijf, namelijk professionals inhuren om alle admin-taken uit te voeren (payroll, accounting, belastingen, etc.). Ook inzicht in schaalbaarheid versus uurloon. Het belangrijkste is te weten wanneer je een nederlaag toegeeft en verder gaat.

8. Wat doe je voor de lol? Om mentaal en / of fysiek fit te blijven? Wat doe je om te ontspannen of om buiten het kantoor te genieten?

Heel veel spullen, ik ben nieuw in het spel Tennis, maar ben er verliefd op geworden (ik ben nu goed genoeg om te begrijpen hoeveel ik zuig); Mijn obsessie met mooie en klassieke auto’s is niet echt een geheim rond deze delen. Woon rond NYC, ik ga regelmatig naar veel live shows: veel concerten en toneelstukken en Stand Up Comedy: We hebben zojuist Death Cab voor Cutie gezien; Elvis Costello is later deze maand; Sarah Mclachlan en Mark Knopfler volgende maand. Ik zie altijd een paar shows van Steely Dan tijdens hun jaarlijkse residentie in the Beacon. Jim Gaffigan, Aziz Ansari en Jim Jeffries waren enkele recente comedyshows.

9. Welk advies zou je geven aan een duizendjarige of iemand die net zijn carrière begon ?

Maak je geen zorgen om je eerste baan, het is een opstapje. Het belangrijkste is om een ​​vaardigheidsset te ontwikkelen en te blijven ontwikkelen die je bij elke klus van dienst zal zijn. Blijf verbeteren en leren terwijl je werkt, word een autodidact.

10. Wat weet u vandaag van beleggen waarvan u wilt dat u het 30 jaar geleden wist ?

Ik wou dat ik begreep “jij bent je AUM” toen ik begon in financiën. Ik begon pas ongeveer 7 jaar geleden serieus te worden met het accepteren van kapitaal. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik 20 jaar achterliep, maar dat motiveert me. Misschien als ik 3 decennia geleden minder naïef was over compounderen, zou ik dit hebben herkend …

Printvriendelijk, PDF & e-mail


CBD Olie kan helpen bij ADHD. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec TDAH. Visite HuileCBD.be


Lees meer